Αφορμή των επεισοδίων και της έντασης στο ΑΠΘ η παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ( Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων – ΟΠΠΙ) και οι αντιδράσεις των φοιτητών.

Φοιτητές πέταξαν αβγά σε δυνάμεις των ΜΑΤ και αυτές απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και δακρυγόνων – Δύο άτομα προσήχθησαν.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:00 μέσα στο campus του ΑΠΘ, μπροστά από την πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό», ενώ οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για την παρουσία των ΟΠΠΙ στο πανεπιστήμιο.

Εβδομήντα με ογδόντα φοιτητές πέταξαν αυγά στα ΜΑΤ, που διέλυσαν την ομάδα των φοιτητών με χρήση χημικών και προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ βρίσκονται μεταξύ της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Γεωπονικής όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται φοιτητές που φωνάζουν σύνθηματα «έξω οι μπάτσοι από τις σχολές, κουμάντο στις σχολές τους κάνουν οι φοιτητές», ενώ φωνάζουν και συνθήματα κατά της υπουργού Παιδειας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμεως.

Να σημείωθει ότι οι αστυνομικοί ΟΠΠΙ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά εντός του ΑΠΘ την περασμένη Τετάρτη προκαλώντας αντιδράσεις φοιτητών.

Με δηλώσεις τους φοιτητές καταγγέλλουν ότι υπάρχουν περιστατικά παρεμπόδισης φοιτητών να μπουν στις σχολές τους με «αστυνομικούς των ΜΑΤ να τους ζητούν ταυτότητα».

Μάλιστα όπως είπαν χθες υπήρξε περίπτωση φοιτητή που πήγε να μπει στο Βιολογικό ο οποίος αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητα σε άνδρα των ΜΑΤ και έχασε το μάθημα στο οποίο θα εξεταζόταν. Επίσης επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την αστυνομία και τα ΜΑΤ εντός του πανεπιστημίου και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, δήλωσε από πλευράς του ότι «θεωρώ ότι είναι λάθος η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομιάς. Ζήτω από την κυβέρνηση τουλάχιστον να αναβάλλει κατ’αρχας την εφαρμογή αυτού του απαράδεκτου νόμου».

Πηγή: voria.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook