Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι διοργανώνεται σήμερα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες.

Η αντιφασιστική πορεία είχε τόπο εκκίνησης το μνημείο Παύλου Φύσσα, όπου από τους πρώτους τους που βρέθηκαν εκεί ήταν η μητέρα του έγινε η μάνα-σύμβολο όλης της Ελλάδας.

Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε πρίν από 9χρόνια από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, στο Κερατσίνι. Η εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, γνωστού και ως Killah P, σηματοδότησε την αρχή του τέλους για την Χρυσή Αυγή.

Ο Παύλος Φύσσας (10 Απριλίου 1979–18 Σεπτεμβρίου 2013), γνωστός και ως Killah P, δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 από τον φασίστα Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η δολοφονία αποδόθηκε από την πρώτη στιγμή σε πολιτικά κίνητρα, οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής και ήταν το έναυσμα για το τέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.


Στις 7 Οκτωβρίου 2020, και έπειτα από μία μακροχρόνια διαδικασία, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε μία ιστορική ομόφωνη απόφαση κρίνοντας το κόμμα της Χρυσής Αυγής ως μία εγκληματική οργάνωση και επτά πρώην βουλευτές ένοχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Στον Γιώργο Ρουπακιά επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, ενώ για συνέργεια καταδικάστηκαν ακόμη 15 από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους.


Σήμερα, εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που συντάραξε την Ελλάδα, ο φυσικός αυτουργός και τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook