Γ. Αμυράς: Δωρεάν καυσόξυλα στους κατοίκους των ορεινών περιοχών
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, δήλωσε ότι προχωρά η δωρεάν διάθεση καυσόξυλων στα ορεινά και παραδασόβια χωριά, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους να υλοτομήσουν και οι ίδιοι ξυλεία.
Τη δυνατότητα στους κατοίκους ορεινών περιοχών της χώρας να προβούν, είτε οργανωμένα ως κοινότητα είτε ατομικά, στην υλοτόμηση ξυλείας, υπό την εποπτεία των οικείων δασικών υπηρεσιών, για να καλύψουν τις ανάγκες για τη χειμερινή περίοδο, δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σχετική εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.
Όπως δήλωσε «η ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη και η Ελλάδα είναι πρωτοφανής, γι’ αυτό αυξήσαμε τη χρηματοδότηση για την υλοτόμηση ξυλείας. Προχωρά η δωρεάν διάθεση καυσόξυλων στα ορεινά και παραδασόβια χωριά, ενώ τώρα δίνουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους να υλοτομήσουν και οι ίδιοι ξυλεία για να ζεστάνουν τα σπίτια τους».
Υπενθυμίζεται από το υπουργείο ότι, ήδη, διατίθενται δωρεάν καυσόξυλα από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας (ΔΑΣΕ) προς τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα.
Φέτος, το υπουργείο διέθεσε 4.500.000 ευρώ, που αποτελεί την υψηλότερη πίστωση της τελευταίας δεκαετίας, προς τις υπηρεσίες Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής: Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων στις ορεινές περιοχές της χώρας.
Αναλυτικότερα, τα ποσά χρηματοδοτήσεων κατ’ έτος έχουν ως εξής:
• 2022: 4.500.000 Euro
• 2021: 3.500.000 Euro
• 2020: 3.000.000 Euro
• 2019: 680.000 Euro
• 2018: 480.000 Euro
• 2017: 457.000 Euro
• 2016: 907.500 Euro
• 2015: 1.100.000 Euro
• 2014: 90.000 Euro
Παράλληλα, το υπουργείο κατανοώντας ότι οι τρέχουσες συνθήκες δημιουργούν ανάγκη αναπροσαρμογής των τιμών υλοτομικών και λοιπών εργασιών προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την αύξησή τους από το επόμενο διαχειριστικό έτος.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Όλα όσα έγιναν στην πρώτη της δεξίωση για τους Αμερικανούς Πεζοναύτες – Οι καλεσμένοι και το μενού – Βίντεο
- Δήμαρχος Ηρακλείου: «Πότε θα ξεριζώσουμε τη βία που φωλιάζει σε τόσες ψυχές στις τοπικές κοινωνίες μας;»
- Γιάννης Λάλας: Στο μπαλκόνι του σαλέ «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και 10 σφαίρες τον 42χρονο – Το καρτέρι θανάτου
- Τζένη Μπαλατσινού: Το τρυφερό μήνυμα του Βασίλη Κικίλια για τα γενέθλια της
- Αντετοκούνμπο: «Είδα κάποιον που πήγε ν’ αρπάξει την τσάντα μιας κυρίας, τον άρπαξα και μου έριξε αγκωνιά», είπε για το μαυρισμένο μάτι του – Βίντεο
- Ηράκλειο: Μία σύλληψη και μία προσαγωγή για το μακελειό στα Βορίζια – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ενόπλων – Βρέθηκαν όπλα σε σπίτια
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ – Οι αυξήσεις στους ένστολους
- Χήρα Καραϊβάζ για Γιάννη Λάλα: «Αν είναι αυτός που πήρε τη ζωή του Γιώργου μου ας τον συγχωρήσει ο Θεός»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook