Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία «Bogdan» – Κίνδυνος από ανεμοστρόβιλους
H Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς μέρος της κακοκαιρίας με το όνομα BOGDAN που επηρεάζει την Ιταλία θα κινηθεί προς την περιοχή μας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και αρχικά, θα επηρεαστούν το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.
Επισημαίνεται ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (27.09.2022) κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου, καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους. Μικρή πιθανότητα υπάρχει επίσης για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου.
Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη (27-9-2022) θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους:
α. Το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και
β. Η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού – Διήμερο με καταιγίδες και κεραυνούς
Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες στα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που σε τοπικό επίπεδο είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα.
Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας το οποίο καθώς κινείται ανατολικά βορειοανατολικά θα απασχολήσει με έντονα φαινόμενα τη δυτική χώρα το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Βροχοπτώσεις πιο ήπιες θα συναντήσουμε και στα βόρεια της χώρας μας πιθανόν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ προς τα ανατολικά και νότια θα επικρατήσει αρκετή ζέστη αλλά και αυξημένη σχετική υγρασία.
Ο καιρός στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες θα είναι καλός, με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 23 και 27 βαθμών Κελσίου.
Η προειδοποίηση Μαρουσάκη
Νωρίτερα στην κακοκαιρία που έρχεται είχε αναφερθεί με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Συγκεκριμένα, σ’ αυτήν έγραφε:
ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ
«Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες στα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που σε τοπικό επίπεδο είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα.
Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας, το οποίο, καθώς κινείται ανατολικά-βορειοανατολικά, θα απασχολήσει με έντονα φαινόμενα τη δυτική χώρα το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη.
Στον χάρτη που ακολουθεί επισημαίνουμε τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας (πορτοκαλί χρώμα – κεραυνοί) όπου πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή.
Βροχοπτώσεις πιο ήπιες θα συναντήσουμε και στα βόρεια της χώρας μας πιθανόν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ προς τα ανατολικά και νότια θα επικρατήσει αρκετή ζέστη αλλά και αυξημένη σχετική υγρασία.
Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους και προσοχή στα καιρικά φαινόμενα!».
Ολες οι Ειδήσεις
- Και οι κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές είναι στον ΣΚΑΪ
- Εκλογές στο Ισραήλ – Exit polls : Νετανιάχου και Άιζενκοτ σε αδιέξοδο καθώς και τα δύο μπλοκ δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία
- Pizza Fan: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Αντάρας – Σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο υπαρχηγός Δημήτρης Ηλιόπουλος
- «THE BALLBOYS»: Η νέα post game εκπομπή του ΣΠΟΡ FM TV
- Οι Αθλητικές Ακαδημίες Allwyn στο 8ο KIDOT Festival: Μια ξεχωριστή αθλητική εμπειρία για παιδιά και γονείς
- Οι«ΕΙΚΟΝΕΣ» με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Σαρδηνία, αυτή την Κυριακή στις 17:30, στο OPEN
- Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για ψευδή καταμήνυση, η γυναίκα που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Πέτρο Φιλιππίδη – Οι δηλώσεις του ηθοποιού (βίντεο)
- Λαϊκό Λαχείο: Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου η ειδική κλήρωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου – Στη μισή τιμή οι διαθέσιμοι λαχνοί και έπαθλο 150.000 ευρώ στον μεγάλο νικητή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook