Προθεσμία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου έχουν οι κάτοχοι οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021, χωρίς να είναι πιθανή νέα παράταση.

Συνεπώς, οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο.
Ειδικότερα, εάν τα κυκλοφορίας δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα, επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ, ενώ το πρόστιμο διαμορφώνεται στο ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ ή φορτηγό ή λεωφορείο. Παράλληλα, ανέρχεται σε 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Πώς γίνεται η πληρωμή

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει μέσω mobile banking, web banking ή σε υποκαταστήματα τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τον QR κωδικό, ο οποίος περιλαμβάνεται στο ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας.

Οι πολίτες μπορούν να σκανάρουν τον κωδικό αυτό και να πληρώσουν τα τέλη μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω του QR κωδικού και στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών των τραπεζών.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF.

Οι κάτοχοι οχημάτων μπορούν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), είτε με κωδικούς TAXISnet είτε χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook