Το πλοίο, ανοιχτά της Κεφαλονιάς, ένα ιστιοφόρο με τους μετανάστες είχε προορισμό την Ιταλία και αρχικά οι επιβαίνοντες αρνούνταν να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές.

Στην Ηγουμενίτσα έφτασαν οι 56 μετανάστες που διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε θαλάσσια περιοχή 33 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που είχε ως προορισμό την Ιταλία και είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου μέσω του olympia radio.

Στα βίντεο διακρίνονται παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, μεταξύ των 56 ατόμων που διασώθηκαν υπάρχουν οκτώ παιδιά. Ουσιαστικά πρόκειται για μία καθιερωμένη τακτική των διακινητών, οι οποίοι επιλέγουν να βάζουν στα σκάφη ευάλωτες ομάδες, προκειμένου να ασκείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στις Αρχές.

Πώς διασώθηκαν

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, στο σημείο βρέθηκαν τρία παραπλέοντα πλοία και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι διασωθέντες, αρνούνταν να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές όλη τη διάρκεια της ημέρας και τελικά πείστηκαν να συνεργαστούν αργά το βράδυ, όταν συνειδητοποίησαν ότι οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν.

Μετά από δύο ώρες από τη διάσωση η πρόβλεψη έδινε ριπές ανέμου ακόμα και μέχρι 10 μποφόρ και είναι σίγουρο ότι τότε θα μιλούσαμε για δεκάδες νεκρούς σε ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια στις θάλασσες μας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook