Mεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 100 μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων κοντά στο λιμάνι Διακοφτίου.

Σύμφωνα με το kythera.news, το ναυάγιο έγινε λίγο μετά τις 9 σήμερα το βράδυ (5/10/22) ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από τη γέφυρα των Μακρυκυθήρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχαν άτομα στη θάλασσα που φώναζαν για βοήθεια.
Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δυσμενείς αφού πνέουν άνεμοι 7- 8 μποφόρ και η επιχείρηση διάσωσης είναι ιδιαίτερα δύσκολη,

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Όπως έγινε γνωστό, οι 100 μετανάστες επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο προσέκρουσε σε βράχια και διαλύθηκε.

Στην περιοχή σπεύδουν 1 πλεούμενο του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού .

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kythera.news υπήρχαν άτομα στη θάλασσα που φώναζαν για βοήθεια, ενώ διακρίνονται τρία πτώματα στη θάλασσα. Επίσης, έως 15 άτομα φαίνεται να είναι εγκλωβισμένα στην βραχώδη ακτή .

Θερμή παράκληση υπάρχει από την Ομάδας Αλληλεγγύης Κυθήρων να προωθηθούν με κάθε τρόπο στο Διακόφτι κουβέρτες για τους ναυαγούς.

To patrisnews αναφέρει πως το πλοίο της γραμμής Γύθειο – Κίσσαμος έκανε αναστροφή προς Κύθηρα για να αναζητήσει το σκάφος ενώ ακόμη ένα πλοίο έσπευσε στην περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook