Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχτηκε σε βάρος των δύο νεαρών αστυνομικών μετά την καταγγελία 19χρονης ότι τη βίασαν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Παράλληλα σε βάρος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό της 19χρονης, ενώ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της 19χρονης ο ένας από τους αστυνομικούς την ώρα της αποτρόπαιας πράξης του φορούσε φορητή κάμερα GoPro και πιθανότατα κατέγραφε την σκηνή με την κάμερα να έχει βρεθεί και να έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας :

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, σε περιοχή της Αττικής, δύο αστυνομικοί κατηγορούμενοι για βιασμό.

Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής σύμφωνα με την οποία από βραδινές ώρες της (11-10-2022), έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες της (12-10-2022) οι δύο αστυνομικοί προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της εντός Αστυνομικού Τμήματος σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Πειστήρια, βιολογικό υλικό και ρουχισμός της παθούσας απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η παθούσα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο αστυνομικούς ως τους δράστες της σε βάρος της πράξης, ενώ παράλληλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή και από ψυχολόγο πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Από την πλευρά τους οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί αρνούνται την καταγγελία περί βιασμού και υποστηρίζουν ότι υπήρχε συναίνεση της 19χρονης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook