Ο τζίρος της συμμορίας με τις ηλεκτρονικές απάτες ξεπερνά τα 2 εκατομμύτρια ευρώ ενώ φέρεται να εξαπάτησαν 260 επιχειρηματίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τ.Α. Μεγάρων για την σύλληψη ατόμων που προέβαιναν σε σωρεία ηλεκτρονικών απατών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έως τώρα έχουν προσαχθεί επτά άτομα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η συμμορία είχε κάνει τουλάχιστον 260 ηλεκτρονικές απάτες με κέρδη πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Πώς δρούσαν

Χρησιμοποιούσαν ένα «επιχειρησιακό τηλεφωνικό κέντρο» που είχαν στήσει στο Ζευγολατιό και επικοινωνούσαν με άτομα εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για υπηρεσίες. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα της άμεσης καταβολής των χρημάτων αποσπούσαν στοιχεία και κωδικούς ταυτοποίησης για την είσοδο στην ηλεκτρονική τραπεζική τους και τους «άδειαζαν» τους λογαριασμούς.

Σε άλλες περιπτώσεις επικοινωνούσαν με καταστήματα και προέβαιναν σε παραγγελίες προϊόντων χρησιμοποιώντας πλαστά παραστατικά μέσω των οποίων τα θύματα πείθονταν πως τα χρήματα για τα προϊόντα αυτά έχουν ήδη κατατεθεί στην τράπεζα. Στη συνέχεια παραλάμβαναν τα προϊόντα και εξαφανίζονταν. Να σημειωθεί ότι εκτός από Ζευγολατιό γίνονται έρευνες και στο Ζεφύρι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook