«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονικη» είπε ο Έλληναςπιλότος του F-16 της ομάδας Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας Χριστόδουλος Γιακουμής .

Στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και φέτος η πτήση του F-16 της ομάδας Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας με τον χειριστή του αεροσκάφους Χριστόδουλο Γιακουμή να απευθύνει τον δικό του χαιρετισμό σε όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονικη» είπε ο Έλληνας πιλότος.

Πρόκειται για στίχο από το ποίημα «Θερμοπύλες» του Κωνσταντίνου Καβάφη για να επαινέσει όσους θέτουν στη ζωή τους «Θερμοπύλες», όσους θέτουν δηλαδή κάποιον σημαντικό για εκείνους σκοπό και τον υπερασπίζονται μέχρι τέλους

Ο πιλότος του F-16 εκτέλεσε μια σειρά εντυπωσιακών ελιγμών που έκοψαν την ανάσα των περισσότερων από 20.000 θεατών της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Στην αντιφώνησή της η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε: «κύριε Επισμηναγέ γιορτάζουμε σήμερα τους ήρωες που πολέμησαν στο Αλβανικό έπος και θυσίασαν και τη ζωή τους για την ελευθερία μας και μαζί τους όλους εσάς στις Ένοπλες Δυνάμεις άοκνους φρουρούς που διασφαλίζεται την εθνική κυριαρχία. Η πατρίδας σας ευγνωμονεί. Χρόνια πολλά και καλές προσγειώσεις.

Δείτε το βίντεο με το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook