Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν από τους συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι αλλά και τους δικηγόρους, καθώς η αίθουσα που προσδιορίστηκε η δίκη των 21 κατηγορουμένων ήταν πολύ μικρή και δεν χωρούσαν ούτε οι συνήγοροι!

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την εκφώνηση της υπόθεσης για την πυρκαγιά στο Μάτι οι δικηγόροι δεν μπορούσαν να περάσουν όλοι στην δικαστική αίθουσα και παρακολουθούσαν τα όσα γίνονταν από τα …παράθυρα!

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Η πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι σε επόμενες συνεδριάσεις θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα συγγενείς των θυμάτων για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Ακολούθως θα ξεκινήσει -άγνωστο ποτέ- η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως έγινε γνωστό οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα διεξαχθούν σε μια μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου που θα αναζητηθεί.

Πάντως, οι δικηγόροι είχαν ζητήσει τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.
Σημειώνεται ότι στη κεντρική πύλη των δικαστηρίων συγγενείς θυμάτων είχαν τοποθετήσει ένα πανό που έγραφε «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί ζητούν δικαίωση».

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα. Οι επόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής θα είναι 7, 8, 11 και 14 Νοεμβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook