Παιδική πορνογραφία: Βρέθηκαν 1874 αρχεία και βίντεο με ανήλικους – Έγιναν δύο συλλήψεις
Τέσσερις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας εντόπισε το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα και τον Πειραιά.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δύο άνδρες 35 και 38 ετών, ενώ σε βάρος άλλων δύο ανδρών, ηλικίας 50 και 55 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Οι 4 εμπλεκόμενοι κατείχαν 1874 αρχεία με βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού από κακοποιήσεις παιδιών!
Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και έπειτα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, εντοπίστηκαν διαδικτυακοί χρήστες, εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό συνολικά 1.874 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα αρχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την αστυνομική προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των ατόμων, ενώ εξακριβώθηκαν και οι τόποι κατοικίας τους.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, το χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2022, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
• 23 σκληροί δίσκοι και
• εξωτερικό μέσο αποθήκευσης ( usb).
Ειδικότερα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια των δύο πρώτων ατόμων βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν. Με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.
Για τα άλλα δύο άτομα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr)
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Ολες οι Ειδήσεις
- Αυξήσεις από σήμερα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα μετά από τις φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ – Αναλυτικά παραδείγματα
- Βαρβαρότητα στην Ινδονησία: Παράνομο ζευγάρι τιμωρήθηκε με 140 ραβδισμούς, λιποθύμησε η γυναίκα – Φωτογραφίες
- Λιόν – ΠΑΟΚ 4-2: Πάλεψε με δέκα παίκτες ο «Δικέφαλος του Βορρά» αλλά λύγισε στο φινάλε
- Παναθηναϊκός – Ρόμα 1-1: Ο Ταμπόρδα έφερε χαμόγελα, οι Ιταλοί είπαν την τελευταία λέξη
- Δημοσκόπηση MRB: Έπεσε την 3η θέση το ΠΑΣΟΚ, 2η η Πλεύση Ελευθερίας, στις 16 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Η τάση για Καρυστιανού και Τσίπρα
- Η Έλενα Παπαρίζου στην πρώτη περιοδεία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision
- Θεσσαλονίκη : Στην Τούμπα συνοδεία μηχανοκίνητης πορείας οι σοροί των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ – Συγκινητικός αποχαιρετισμός με συνθήματα και καπνογόνα (βίντεο)(βίντεο)
- Χρήστος Δάντης για το «Number One» της Παπαρίζου: Μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ακόμα και παιδικό τραγούδι» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook