Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου , ζήτησε ισόβια για κάθε μία από τις 7 ανθρωποκτονίες και από 12ετή κάθειρξη για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας για το «ψευτογιατρό» Νικόλαος Κοντοστάθης που υποσχόταν «θεραπεία» με μαντζούνια σε ασθενείς με καρκίνο.

Μετά από διαδικασία που κράτησε ένα χρόνο το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του επί της ενοχής. Σύμφωνα με αυτή ο Νικόλαος Κοντοστάθης, ή “Dr. Kontos”κρίθηκε ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών ανάμεσά τους δυο ανήλικα παιδιά που είχαν νοσήσει με καρκίνο. Ακόμη, ο 50χρονος «ψευτογιατρός» κρίθηκε ένοχος για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και συγγενών ασθενών.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του μέσα σε μία κατάμεστη από τα θύματα του «Δόκτορα Κόντος», αίθουσα για την επί σειρά ετών δράση του ανθρώπου που προσποιούμενος τον διακεκριμένο ογκολόγο υποσχόταν ίαση σε βαριά νοσούντες ασθενείς με καρκίνο δίνοντας τους ματζούνια.

Ο Κοντοστάθης κρίθηκε επίσης ένοχος για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.2020 έως 16.6.2020, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, αλλά και παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Οι δικαστές ομόφωνα έκριναν αθώους τους 16 συγκατηγορούμενους του Κοντοστάθη, ανάμεσα στους οποίους ένας γιατρός και ένας πρώην υπουργός.


Ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε στην πρόταση του να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος και επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και ισόβια για την διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ επάγγελμα σε ανηλίκους.
«Αυτό που συγκλόνισε την εισαγγελική έδρα ήταν ότι οι πράξεις του στρέφονταν σε βάρος ευάλωτων ανθρώπων, ανθρώπων που υπέφεραν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.
Η διαδικασία συνεχίζεται, προκειμένου οι δικαστές να αποφασίσουν επί των ελαφρυντικών και των ποινών που θα επιβάλουν στον κατηγορούμενο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook