Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, τοποθετείται κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου, προκειμένου να ερευνήσει σε βάθος τα οικονομικά στοιχεία των δομών, στα ταμεία των οποίων εισέρρεαν εκατομμύρια ευρώ από δωρεές .

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είναι σε εξέλιξη από τη Δευτέρα ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά με εντολή δική του έχει παρέμβει η οικονομική αστυνομία και κάνει γενικευμένο έλεγχο σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείρηση στην ΜΚΟ.

Την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τα περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα, τους πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και στενών συνεργατών τους στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Την εντολή για την οικονομική έρευνα έδωσε από χτες ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Στο πλαίσιο της έρευνα θα ζητηθεί να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των ελεγχομένων, ανάμεσα τους εκείνοι του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας , συγγενών και συνεργατών.

Παράλληλα θα γίνει διασταύρωση των περιουσιακών τους στοιχείων, κινητών και ακινήτων , με τις φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις
Ορκωτούς Λογιστές βάζει το νέο διοικητικό συμβούλιο για να ελέγξει τα οικονομικά της Κιβωτού.

Μάλιστα χτές αργά το βράδυ με ανακοίνωση που εξέδωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου», γνωστοποίησε πως τον έλεγχο της οργάνωσης αναλαμβάνουν ορκωτοί λογιστές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο»

Στο πλαίσιο του διαχειριστικού ελέγχου που θα γίνει με τη βοήθεια των ορκωτών ελεγκτών και των δικηγόρων το νέο Δ.Σ. θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε ορισμένα από τα ερωτήματα που πλανώνται  Για παράδειγμα, πόσα από τα περίπου 5 εκατομμύρια που είχε ως έσοδα η Κιβωτός διατέθηκαν σε σκοπούς του ιδρύματος, ενώ θα επανεξεταστούν και οι ισολογισμοί του ιδρύματος που υπάρχουν μεν, αλλά δεν έχουν δημοσιευθεί. Μένει, επίσης, να διασταυρωθούν οι πληροφορίες κατά πόσο οι προηγούμενες χρήσεις της Κιβωτού είχαν πλεόνασμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και τι απέγιναν αυτά τα ποσά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook