Και τραπεζικές θυρίδες μπαίνουν στο κάδρο των αποκαλύψεων της Κιβωτού του Κόσμου καθώς μια νέα αποκάλυψη φέρνει στο φώς της δημοσιότητας νέα στοιχεία πέρα από τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμούς και κακομεταχείριση των ανήλικων παιδιών.

Μια νέα πληροφορία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρει ότι πρώην στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» μετέβη κάτω από απόλυτη μυστικότητα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας και άδειασε τραπεζική θυρίδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό φέρεται να λαμβάνει χώρα την Τρίτη (22/11) και ενώ έχει «φουντώσει» η έρευνα για την ΜΚΟ όσον αφορά ύποπτες οικονομικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα φαίνεται να διατηρούνταν λογαριασμός της Κιβωτού του Κόσμου ύψους 2.000.000 ευρώ.

Για το άδειασμα της θυρίδας φέρεται να έχουν ενημερωθεί και οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Χρήματος που ήδη ερευνούν τις ύποπτες δραστηριότητες της Κιβωτού του Κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει δρομολογήσει ήδη έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», στενών συγγενών του και τρίτων πρόσωπων τα οποία συμμετέχουν στη διαχείριση των οικονομικών της δομής.

Ειδικότερα, αναζητείται εάν αυτά τα πρόσωπα έχουν χειριστεί ορθά τα οικονομικά στοιχεία (ταμεία, κ.λπ.) της δομής και γι΄αυτό ελέγχεται η νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών αλλά και το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Η τραπεζική θυρίδα που… άδειασε άρον άρον είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, άνθρωποι της Κιβωτού έσπευσαν να αδειάσουν τη θυρίδα λόγω της δικαστικής έρευνας και του φόβου να αποκαλυφθούν παρατυπίες ή ακόμη και να διαταχθεί κατάσχεση του περιεχομένου της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επίσης, το στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου προγραμμάτιζε να μεταφερθεί το περιεχόμενο της θυρίδας, σε τραπεζική θυρίδα άλλης τράπεζας, που θα ανοιγόταν πιθανόν στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ.

Το ίδιο πρώην κορυφαίο στέλεχος φέρεται ότι είχε ειδοποιήσει άλλη τράπεζα, επίσης στο κέντρο της Αθήνας, για το άνοιγμα νέας θυρίδας αλλά το σχέδιο μεταφοράς του περιεχομένου από θυρίδα σε θυρίδα, τελικά δεν υλοποιήθηκε…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook