Ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει μέχρι 15 χρόνια ποινή κάθειρξης.

Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 26χρονος που παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά την 21χρονη φοιτήτρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα ξημέρωματα της περασμένης Τρίτης.

Ο 26χρονος οδηγός, αλβανικής καταγωγής, έμεινα λίγη ώρα στον ανακριτικό γραφείο , δεν μίλησε προφορικά για την ουσία της υπόθεσης , είπε μόνο ότι θέλει να συλλυπηθεί την οικογένεια. “Δεν είναι ώρα για να δώσω εξηγήσεις”, είπε, ενώ κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με τα επιχειρήματα και την υπερασπιστική γραμμή.

Μετά το θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας από τα Χανιά, η δίωξη που του είχε ασκηθεί άλλαξε όπως ήταν αναμενόμενο και πλέον διώκεται για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης με αποτέλεσμα τον θάνατο, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα). Για την κακουργηματική πράξη προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Επιπλέον, στον 26χρονο επιδόθηκε απόφαση για απέλαση από την χώρα, καθώς διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα σε αυτή χωρίς άδεια παραμονής και για αυτό κρατείται από την περασμένη Πέμπτη. Σημειώνεται ότι η απόφαση απέλασης θα ισχύσει μετά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ελεύθερη με όρους η 19χρονη συνοδηγός
Στον ανακριτή προσήλθε σήμερα και η 19χρονη συνοδηγός στο αυτοκίνητο που αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα). Μετά την απολογία την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που έμπαινε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, τον γνώριζε επειδή ήταν θαμώνας στο κατάστημα εστίασης που εργάζεται και δεν γνώριζε καν το τηλέφωνο και το επίθετό του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook