Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρέδωσε η Οικονομική Αστυνομία το υλικό που συγκέντρωσε από τις έρευνες που έγιναν σε 5 δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν και αποτελούν προανακριτικό υλικό, εντοπίστηκαν στα κεντρικά γραφεία, τις δομές φιλοξενίας της Κιβωτού του Κόσμου σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα όπως και σε ένα από τα σπίτια του πατέρα Αντώνιου. Επίσης, διαβιβάστηκαν και στοιχεία από την αλληλογραφία, που μαζί με τα υπόλοιπα θα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την “Κιβωτό του Κόσμου”:
“Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων”.

Ήδη, δύο εισαγγελείς ανηλίκων ερευνούν τον ρόλο του πατέρα Αντώνιου και άλλων προσώπων μετά τις καταγγελίες για ασελγείς πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές κατά παιδιών που έχουν φιλοξενηθεί ή φιλοξενούνται μέχρι σήμερα σε δομές της Κιβωτού.

Το δεύτερο πεδίο της εισαγγελικής έρευνας αφορά στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου και στον πακτωλό των χρημάτων που εισέρρεαν στα ταμεία της ΜΚΟ. Ήδη με εισαγγελική παραγγελία της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχουν πλοκάρει οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου, των γονιών του και της πρεσβυτέρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook