Οι δύο σεισμοί 3,9 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου έγιναν αισθητοί σε Εύβοια και Αττική

Δύο σεισμοί με διαφορά περίπου 15 λεπτών, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν στους Ζάρακες στη νότια Εύβοια, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα ανατολικά- νοτιοανατολικά των Ζαράκων, όπου καταγράφεται έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ευθύμιος Λέκκας δεν αποκλείει η περιοχή να δώσει μεγαλύτερο σεισμό

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και για τους δύο σεισμούς, το εστιακό βάθος της πρώτης σεισμικής δόνησης στην Εύβοια ήταν 9,7 χιλιόμετρα, ενώ της δεύτερης 9,5 χιλιόμετρα.

«Κουνηθήκαμε πολύ», είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας των Ζαράκων στο evima.gr.

«Αμέσως επικοινώνησαν μαζί μου τόσο η πυροσβεστικη όσο και η πολιτική προστασία της περιφέρειας εάν υπάρχουν προβλήματα από τους δυο νέους δυνατούς σεισμούς», τόνισε ο Χρήστος Τρανός.

Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας
Το evima.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος έδωσε την δική του εκτίμηση για την εξέλιξη του φαινομένου.

Συγκεκριμένα ο Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε πως, «παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου μετά και τις δυο σημερινές σεισμικές δονήσεις». Σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο ενός νέου μεγαλύτερου σεισμού ο κ. Λέκκας είπε ότι ποτέ δεν αποκλείεται η πιθανότητα για έναν μεγαλύτερο σεισμό.

Κλείνοντας τόνισε, ότι «τόσο ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας όσο και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα με τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τόσο οι Δήμοι όσο και η Περιφέρεια είναι σε επιφυλακή για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook