Συγγενείς και φίλοι του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι συγκεντρώθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται

Τα επεισόδια έχουν επεκταθεί και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην Εγνατία Οδό, όπου γίνεται πορεία διαμαρτυρίας για τον 16χρονο, με την ατμόσφαιρα να είναι εκρηκτική.


Oι συγκεντρωθέντες που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό σε βάρος του 16χρονου κατά τη διάρκεια καταδίωξης, κρατούσαν ένα πανό που έγραφε: « Οι ζωές των Ρομά έχουν σημασία. Πορεία,19:00, Καμάρα».
Κατά την αναχώρηση τους από το νοσοκομείο για την πορεία στην Καμάρα, πυρπόλησαν κάδους επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως.


Νωρίτερα, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, χρήστες απεύθυναν πρόσκληση για συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στην Καμάρα, σημείο όπου και κατευθύνεται η πορεία και από το οποίο θα ξεκινήσει μεγαλύτερη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε σχετικό κάλεσμα αναφέρεται:

«Το κράτος και οι λοιποί μηχανισμοί του απέδειξαν για άλλη μια φορά πως αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά και χωρίς κανένα δισταγμό είναι να σπείρουν τον θάνατο. Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από την κρατική δολοφονία του Ν. Σαμπάνη ,το οποίο έρχεται να αποδείξει ότι για το κράτος υπάρχουν ζωές που δεν έχουν σημασία και στο όνομα της ιδιοκτησίας και του κέρδους δε διστάζουν να δολοφονήσουν. Η οργή μας ξεχυλίζει και θυμόμαστε πως δεν έχουνε αλλάξει πολλά από τον Δεκέμβρη του 08 μέχρι σήμερα.Να βρεθούμε ξανά στους δρόμους».

Η κατάσταση του 16χρονου σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη με το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου να έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά.

Τα επεισόδια συνεχίζονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καμάρας για τον 16χρονο που δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικό εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, μάρμαρα και πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δυνάμεις της Αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίζονται σε όλη την έκταση της οδού Εγνατίας με μέτωπο προς τα δυτικά.

Προκλήθηκαν φθορές σε καταστήματα με τους πολίτες να τρέχουν έντρομοι ενώ η ατμόσφαιρα στο κέντρο είναι αποπνικτική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook