Πάνω από 4000 αστυνομικοί σε επιφυλακή στην Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.

Σε επιφυλακή ισχυρή αστυνομική δύναμη και στη Θεσσαλονίκη όπου το κλίμα είναι τεταμένο μετά το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά.

Σε επιφυλακή βρίσκεται  η ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή την συμπλήρωση σήμερα 14 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου  Γρηγορόπουλου,

Από τις 9 το πρωί κλείνει ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», ενώ drones και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα εποπτεύουν τις συγκεντρώσεις από αέρα δίνοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ .

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός θα είναι όμοιος με αυτό που είχε ληφθεί για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου όλα κύλησαν ομαλά.

Δρακόντεια μέτρα
Αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΡΑΣΗ, την Υ.ΜΕ.Τ, την ΥΑΤ, άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones.
Παράλληλα σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Η πρώτη συγκέντρωση όπως κάθε χρόνο έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια από μαθητές, φοιτητές και άλλες συλλογικότητες από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα ακολουθήσει το απόγευμα στις 18.00 επίσης στα Προπύλαια, συγκέντρωση με καλέσματα από κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στις 21.00 υπάρχει το καθιερωμένο κάλεσμα στο σημείο δολοφονίας του 15χρονου τότε μαθητή, στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ αναμένεται να τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο στις 12:00 το μεσημέρι που έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση στα προπύλαια και στις 18:00 στη καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία στα προπύλαια επίσης.

Σύμφωνα με την τροχαία, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Στις 9:00 θα κλείσει προσωρινά ο σταθμός της γραμμής 2 του Μετρό «Πανεπιστήμιο». Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης
Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης με την τροχαία να αποκλείει από νωρίς την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Αναλυτικότερα, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Καμάρα για την επέτειο της 6ης Δεκέμβρη και θα ακολουθήσει μαθητική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε».

Στις 18:00 είναι το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί από τις διάφορες συλλογικότητες και πρωτοβουλίες του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook