Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του 10χρονου μαθητή που τραυματίστηκε ελαφρά στην φονική έκρηξη στο δημοτικό σχολείο Σερρών που στοίχισε τη ζωή του 11χρονου μαθητή της ΣΤ΄ τάξης,

Στο μεταξύ σήμερα πραγματογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας πήγαν στο δημοτικό σχολείο για να διερευνήσουν τα αίτια της φονικής έκρηξης στις Σέρρες.

Νωρίτερα κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέφερε την πόρτα παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας κ. Δημήτρη Γκολέμη πίσω στο σχολείο προκειμένου να ελεγχθεί και από τους πραγματογνώμονες. «Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα και πολυεπίπεδες οι ευθύνες» είπε ο κ. Γκολέμης στην ΕΡΤ και στον ρεπόρτερ Βασίλη Αναστασιάδη, ο οποίος συνομίλησε και με τον 10χρονο που τραυματίστηκε ελαφρά.

O 10χρονος μαθητής που τραυματίστηκε ελαφρά και πήρε το απόγευμα της Δευτέρας εξιτήριο, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι το συμβάν έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

«Παίζαμε μπάλα και ξαφνικά ακούσαμε φοβερό θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πανω μας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε ένα συμμαθητή μου» είπε μη γνωρίζοντας την τραγική κατάληξη των γεγονότων. Μάλιστα την ώρα που συνέβη η τραγωδία, στην αυλή του σχολείου ήταν και η μικρότερη αδερφή του 11χρονου η οποία άρχισε να τον ψάχνει. Ο 11χρονος ήταν σημαιοφόρος στην τάξη του. Η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα στο Α Νεκροταφείο Σερρών.

«Ακούσαμε ένα φοβερό κρότο. Αρχικά δεν συνειδητοποιήσαμε τι έγινε όμως σε λίγο άρχισε να συρρέει κόσμος. Μετά την έκρηξη μάθαμε ότι στο σχολείο γίνονταν εργασίες» είπε ο Κωνσταντίνος Ιλανίδης, ιδιοκτήτης κυλικείου κοντά στο σχολείο ο ίδιος αυτήκοος μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος περιέγραψε στην ΕΡΤ τις ώρες αγωνίας καθώς οι γονείς κατέφθαναν στο σχολείο μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου μαθητή παρακολουθεί τις έρευνες για το τι έφταιξε. Ερωτηματικά γεννά το γεγονός ότι οι εργασίες συντήρησης και μετατροπής του καυστήρα γινόταν σε ώρες λειτουργίας του σχολείου με τον διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος στις Σέρρες και τον δήμαρχο να καταγγέλουν τον εργολάβο του έργου.
Δείτε εδώ το ρεπορταζ και τις δηλώσεις τους

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook