Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία των Σερρών αλλά και όλη η χώρα από το θάνατο του 11χρονου μαθητή στο δημοτικό σχολείο μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Λίγο πριν την κηδεία του άτυχου παιδιού, οι συμμαθητές και οι φίλοι του έχουν συγκεντρωθεί στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών όπου έλαβε χώρα η τραγωδία με τη φονική έκρηξη.

Οι Σέρρες πενθούν σήμερα τον 11χρονο Βασίλη , ενώ συγκλονίζει όπως γράφει το epiloges.tv, το μήνυμα ενός παιδιού του Μάνου έξω από το σχολείου τους.

Ο Μάνος, κρατά λίγα λουλούδια και ένα χαρτί που με μεγάλα γράμματα γράφει:

“Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης”


Η τοπική κοινωνία των Σερρών αλλά και ολόκληρη η χώρα δεν μπορεί να πιστέψει το πώς αυτό το παιδάκι άφησε την τελευταία του πνοή στο χώρο του σχολείου.

Η κηδεία του 11χρονου θα γίνει στις 4 το απόγευμα στο Α’ Νεκροταφείο Σερρών, ενώ μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, πριν από μερικά χρόνια, σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής.


Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες παραμένουν σήμερα, κλειστά σε ένδειξη πένθους για τον μικρό μαθητή που έχασε αναπάντεχα τη ζωή του, ενώ το 9ο Δημοτικό, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα και να καθαριστεί ο χώρος.

Ήδη, σήμερα το πρωί ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστάσιου ώστε στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών της Περιφερικής Ενότητας Σερρών, με μια ιδιαίτερη συγκινητική ανακοίνωση, εκφράζει τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του μικρού Βασίλη και τον αποχαιρετισμό με τους στίχους του Κωστή Παλαμά:
«Σήμερα στην πόλη μας σκοτεινιάσε Νωρίς. Το ίδιο και στην καρδιά μας. Σε έναν χώρο που είναι συνυφασμένος με τη χαρά και τη δημιουργία, εκτυλίχθηκε η πράξη του δράματος που μας οδήγησε στον απόλυτο θρήνο. Είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι. Ένα «γιατί» πνίγεται από τον ασυγκράτητο λυγμό μας. Είναι άδικο. Είναι πέρα από τα όρια μας. Ο νους μας πάει στους γονείς του μικρού Βασίλη. Συμπάσχουμε και θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που νιώθουμε. Καλό μας παιδί/ Στὸ ταξίδι ποὺ σὲ πάει ὁ μαῦρος καβαλλάρης/ κύτταξε ἀπ᾿ τὸ χέρι του/ τίποτε νὰ μὴν πάρεις».

Πηγή: epiloges.tv

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook