«Τρέχουν» οι εξελίξεις στις Σέρρες μετά το θάνατο του 11χρονου μαθητή από την έκρηξη στον καυστήρα του δημοτικού σχολείου.

Σήμερα αργά το μεσημέρι συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνοι του έργου στον καυστήρα του λεβητοστασίου στο δημοτικό σχολείο και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Σερρών για να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις για την έκρηξη, το θάνατο του παιδιού και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών.

Οι δύο συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια μετά τον θάνατο 11χρονου μαθητή μέσα στο 9ο Δημοτικό σχολείο της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σημειώνεται, πώς, ήδη, σήμερα το πρωί ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστάσιου ώστε στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook