Συνολάκης για κακοκαιρία «Μήδεια»: Αυτές οι εναλλαγές είναι συμβατές με την κλιματική αλλαγή (video)
Ανησυχητικά είναι τα περίεργα σκαμπανεβάσματα του καιρού, όπως οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο.
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε το μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κώστας Συνολάκης για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η κακοκαιρία «Μήδεια» και τα φαινόμενα που προκαλεί δεν είναι περίεργα. Ανησυχητικά είναι τα περίεργα σκαμπανεβάσματα του καιρού, όπως οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο.
«Αυτές οι εναλλαγές είναι συμβατές με τις εκτιμήσεις για την κλιματική αλλαγή», εξήγησε.
Επεσήμανε πως σαν ανθρωπότητα δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που η κατάσταση να μην είναι αναστρέψιμη στην αντιμετώπιση των απότομων εναλλαγών του καιρού και πως πρέπει να επιβραδύνουμε την κλιματική αλλαγή.
«Η πανδημία είναι μια πολύ καλή αναλογία, γιατί μας δείχνει ότι το πρόβλημα δε λύνεται τοπικά, αλλά χρειάζεται παγκόσμια προσπάθεια», κατέληξε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μαντόνα: Οι φωτογραφίες από τα γενέθλια της στην Κέρκυρα: Φάτε, προσευχηθείτε, αγαπήστε, πιείτε, χορέψτε, σπάστε πιάτα» έγραψε η βασίλισσα της ποπ
- Ταυτοποιήθηκε η 82χρονη οδηγός της Mercedes που κινούνταν ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου – «Ήθελα να στρίψω στο φανάρι και έκανα λάθος», είπε (βίντεο)
- Χαλκιδική: Ο δήμος Πολυγύρου ξήλωσε 100 ομπρέλες και ξαπλώστρες που τις κλείδωναν για να κρατούν θέσεις στην παραλία (εικόνες)
- Ρένα Δούρου: Διέγραψε την Κασιμάτη και ζητά από τη Γεροβασίλη να παραδώσει την έδρα – Με 10 βουλευτές μένει ο ΣΥΡΙΖΑ
- Ο Απόστολος Μαγγηριάδης επιστρέφει στον ΣΚΑΪ
- Αυτό είναι το νιόπαντρο ζευγάρι Βρετανών που σκοτώθηκε στο ελικόπτερο στη Σίφνο: Ο 31χρονος ήταν αντιπρόεδρος σε επενδυτική εταιρεία στο Λονδίνο
- Πέθανε ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
- Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει το δημόσιο χρέος ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook