Την τελική απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί η όχι ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Κι αυτό γιατί ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας Δίας που απολογήθηκε κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 16χρονου κατά τη διάρκεια καταδίωξης του στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης

Μέχρι να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο αστυνομικός τέθηκε σε κατ οίκον περιορισμό.

Με φωτογραφίες του 16χρονου και πανό οι Ρομά έξω από τα δικαστήρια – Στον ανακριτή ο αστυνομικός

Δεκάδες Ρομά έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου απολογείται ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας Δίας που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Μαζί με τους συγκεντρωμένους Ρομά και ο πατέρας του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, κρατώντας φωτογραφίες του ανήλικου αλλά και πανό ζητούν την προφυλάκιση του αστυνομικού που πυροβόλησε, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αλλά και στους γύρω δρόμους είναι δρακόντεια.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους Ρομά καίνε 20ευρα συμβολικά , καθώς αυτό ήταν το ποσόν που δεν πλήρωσε στο βενζινάδικο ο 16χρονος ομόφυλος τους.

Ο 34χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας μεταφέρθηκε στα δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τον έβαλαν στο γραφείο του ανακριτή από την πίσω πόρτα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και τις δηλώσεις του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια η υπερασπιστική γραμμή είναι ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφος, ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο εντολέας του δεν έχει μετανιώσει για κάτι, καθώς δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως, και αναμένετε να αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

«Η κατηγορία είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Εν αντιθέσει με την κατηγορία που αντιμετωπίζει το θύμα στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των δυο μοτοσυκλετιστών με άμεσο δόλο σε πρώτο βαθμό. Περιμένουμε να μείνει ελεύθερος. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η δικαιοσύνη μελετώντας αυτή τη δικογραφία να μην αφήσει ελεύθερο αυτό τον άνθρωπο και να υποκύψει σε αυτούς τους εκβιασμούς», τόνισε ο κ. Κούγιας.

«Σε όλη τη διαδρομή φαίνεται ότι το θύμα, αν γίνει ποτέ δικαστήριο είναι σημαντικό να πει την άποψη του, οδηγούσε με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο και φαίνεται ότι τον πλησιάζουν οι αστυνομικοί ενώ αυτός παραβιάζει όλα τα σήματα. Τρεις φορές έκανε αναστροφή και επέστρεψε για να χτυπήσει τον αστυνομικό», είπε στη συνέχεια.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, υποστήριξε πως η σφαίρα που εντοπίστηκε φανερώνει ότι ο αστυνομικός δεν ήθελε να χτυπήσει το παιδί, καθώς είναι έξω από την ακτίνα της βολής. “Θα έχουμε στη διάθεση μας τη βαλλιστική έκθεση του κορυφαίου βαλλιστικού αναλυτή Γιώργου Ραφτογιάννη. Ο ίδιος μου είπε ότι από την αναπήδηση στο οδόστρωμα ανυψώθηκε το χέρι. Αυτή η αναπήδηση μπορεί να οδηγήσει το χέρι ακόμα και σε διαφορετικό ύψος δυο μέτρων από το σημείο βολής», σημείωσε.

«Το περίστροφο του είχε δεκατρείς σφαίρες, αν ήθελε να τον χτυπήσει δεν θα έριχνε μόνο δύο. Το παιδί κατάλαβαν ότι χτυπήθηκε αρκετή ώρα μετά. Το αυτοκίνητο επίσης διαθέτει φιμέ τζάμια και δεν μπορούσαν να δουν μέσα πως ήταν. Μόνο όταν ήρθε η ΟΠΚΕ αντίκρισαν το παιδί», ανέφερε.

«Δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής»

Ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «υπόδειγμα αστυνομικού και καλό άνθρωπο» ενώ κληθείς να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν τον αστυνομικό να έχει σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Έκανα μια έρευνα για την προσωπικότητα του πελάτη μου. Έχει τελειώσει ανώτατη σχολή, είναι υπόδειγμα αστυνομικού και οικογενειάρχη. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε έναν τύπο που διαρρέει ότι ο πελάτης μου είναι δήθεν μέλος της Χρυσής Αυγής. Ο εντολέας μου ανήκει σε άλλο πολιτικό κύκλο», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook