Ομάδα ατόμων άναψε φωτιές έξω από τον οικισμό των Ρομά «Αγία Σοφία», στη δυτική Θεσσαλονίκη προκαλώντας εκτεταμένα επεισόδια με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου ομόφυλου τους από αστυνομικό της ΔΙΑΣ.

Λίγο μετά τις 16:30, ομάδα ατόμων Ρομά στον απόηχο της απόφασης να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη, έστησε οδοφράγματα στην οδό Πόντου έξω από τον οικισμό. Ακολούθησε ένταση με αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να τους αποτρέψουν από τα στήνουν και άλλα οδοφράγματα κοντά σε βενζινάδικο σύμφωνα με το thestival.gr.

Η ομάδα των Ρομά αποτελείται από νεαρά άτομα που φέρεται να είναι φίλοι του 16χρονου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Εκτός από τις φωτιές οι Ρομά πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς και πυροβολούσαν .
Tελικά οι αστυνομικοί με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, κατάφεραν να τρέψουν τα άτομα σε φυγή. Εκείνα κατευθύνθηκαν προς τον οικισμό “Αγία Σοφία”.

Εκεί επιχείρησαν εκ νέου να στήσουν οδοφράγματα με τους αστυνομικούς να κάνουν και πάλι χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν. Τότε ακούστηκαν πυροβολισμοί στον αέρα μέσα από τον οικισμό.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο έσβησαν τις φωτιές που είχαν ανάψει στην οδό Πόντου και προχώρησαν σε αποκάθαρση του οδοστρώματος.

Η οικογένεια του 16χρονου που τραυματίστηκε και διαμένει στον οικισμό της Αγίας Σοφίας απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν τα επεισόδια, να σβήσουν οι φωτιές, να αποχωρήσουν οι ταραξίες και να απομακρυνθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Πηγή: thestival.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook