Η σύζυγος του 16χρονου Ρομά μιλάει για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της καταδίωξης από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

«Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του. Ήμουν τρελαμένος και δεν ήξερα τι έλεγα. Δε θέλω να έρθει κανένα παιδί στη θέση του παιδιού μου» είπε ο πατέρας του 16χρονου, για τη δήλωση του είχε κάνει απειλώντας με βεντέτα την οικογένεια του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη .

Ψάχνουν ένα θαύμα, μια μικρή χαραμάδα ελπίδας. Όσο ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης δίνει μάχη για τη ζωή του, η σύζυγος του μιλώντας στο MEGA και την Εύη Καλλίνη ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και παράλληλα προσεύχεται. Να γίνει καλά ο άνθρωπος τους και να επιστρέψει σύντομα κοντά τους.

Σύζυγος: Θέλω δικαιοσύνη να τον δικάσει ο εισαγγελέας και να γίνει καλά.

Δημοσιογράφος: Προσεύχεσαι; Τι κάνεις;

Σύζυγος: Ναι προσεύχομαι για να γίνει καλά

Δημοσιογράφος: Πιστεύεις θα γίνει ένα θαύμα;

Σύζυγος: Θα γίνει, θα γίνει καλά.

Με δάκρυα στα μάτια η οικογένεια του 16χρονου αγωνιά για την υγεία του και μετρά τις ώρες μία μία, φροντίζοντας παράλληλα την επτά μηνών κόρη του.

«Χάλια ζούμε, θέλουμε τον Κώστα πίσω να ‘ρθει. Θέλουμε δικαιοσύνη» δηλώνει η πεθερά του 16χρονου.

«Να γίνει καλά ο Κώστας…»

Η σύζυγος και η μητέρα του 16χρονου θέλουν όπως λένε, o 34χρονος αστυνομικός που τον πυροβόλησε να οδηγηθεί στις φυλακές.

«Να γίνει καλά ο γιος μου, ο Κώστας, ο γιος μου, ο μικρός και αυτός να μπει μέσα, θέλω δικαίωση και αυτός να μπει μέσα ισόβια» λέει η μητέρα του 16χρονου.

«Να μπει μέσα, να μην βγει ποτέ. Ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει» δηλώνει η σύζυγος του 16χρονου.
Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι ο αστυνομικός δε γνώριζε την ηλικία του ανθρώπου που καταδίωκε με τους συναδέλφους του.

«Στην καταδίωξη αυτή δεν υπήρχε κανένας ανήλικος. Η γνώση την οποία είχαν τα δύο πληρώματα των δύο μοτοσυκλετών, ήταν ότι ένας πολίτης, αδιευκρίνιστου ηλικίας, αδιευκρίνιστου χρώματος, έχει διαπράξει μία παράνομη πράξη, έχει κλέψει βενζίνη» ανέφερε ο δικηγόρος.

Διπλά εισαγγελική παρέμβαση
Για την υπόθεση του 16χρονου διατάχθηκαν, με εισαγγελική εντολή, δύο προκαταρκτικές εξετάσεις. Η μία αφορά στις δηλώσεις από μέλη της κοινότητας Ρομά με τις οποίες εκτοξεύουν απειλές και καλούν σε πράξεις αντεκδίκησης για το σοβαρό τραυματισμό του κι η άλλη στη διαρροή του υλικού της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Ο πατέρας του 16χρονου μιλώντας στο Mega ζητάει συγγνώμη για τις εμπρηστικές δηλώσεις του των προηγούμενων ημερών και λέει ότι δε θέλει να βρεθεί κανένα παιδί στη θέση του γιου του.

«Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του. Ήμουν τρελαμένος και δεν ήξερα τι έλεγα. Δε θέλω να έρθει κανένα παιδί στη θέση του παιδιού μου» είπε ο πατέρας του 16χρονου.

«Οφείλουμε οι πάντες να σεβαστούμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης…δεν γίνονται αποδεκτές οποιεσδήποτε πράξεις αντεκδίκησης, βιαιοπραγίες» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο θα άρει τη διαφωνία που ανέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού και θα αποφανθεί για το εάν θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Μέχρι τότε ο αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook