Δεδομένη η παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική, «το μέγιστο θα είναι 15 ημέρες» εκτίμησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ.

Mιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε ότι «αυτή την εβδομάδα, αν αυξηθεί ο αριθμός των τεστ θα δούμε και την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική … μετά θα ακολουθήσει ύφεση … ανάλογη εικόνα είχαμε και τον Νοέμβριο … εδώ και τρεις εβδομάδες παρατηρούμε αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα … ήδη έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία πολλές ημέρες τώρα … θα δούμε και αύξηση κρουσμάτων … μπορεί να προσεγγίσουμε τετραψήφιο αριθμό, εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ … στην μέση της εβδομάδας περίμενουμε την κορύφωση».

Αναφορικά με το lockdown, ο Νίκος Θωμαΐδης υπογράμμισε ότι «εκτιμώ ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μπορέσουμε να έχουμε αποσυμπίεση στο σύστημα υγεία στην Αττική, καθώς οι εισαγωγές αυξάνουν. Ενδεχομένως να υπάρξει παράταση, εκτιμώ ότι αυτό θα ισχύσει. Η εμπειρία από την περίπτωση Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου έδειξε ότι η αποκλιμάκωση είναι πιο αργή. Ο καθοριστικός παράγοντας για την άρση των μέτρων είναι η πίεση στο σύστημα υγείας».

Καταλήγοντας, ο καθηγητής επισήμανε ότι αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, το τρέχον θα είναι το τελευταίο lockdown, τουλάχιστον σε αυτή την έκταση. «Εκτιμώ ότι με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών από τον Απρίλιο, με τον εμβολιασμό μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού και με την αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας ότι θα έχουμε σημαντική αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας, η οποία θα οδηγήσει σε άρση μέτρων» εξήγησε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook