Αισθητός στην Αττική έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε με επίκεντρο την Εύβοια

Ο σεισμός ήταν 4,3  Ρίχτερ σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου και σημειώθηκε στις 17.30 στην Εύβοια κοντά στα Νέα Στύρα, αλλά έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Αρχικά, το μέγεθος του σεισμού δόθηκε στα 4,2 Ρίχτερ, στην τελική αναθεώρηση, ωστόσο, δόθηκε στα 4,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Ζαράκες στην Εύβοια και είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια ενώ εκτός από την Αττική έγινε αισθητός στις γύρω περιοχές και στην Κορινθία.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαρακών Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής κ. Λέκκας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η σημερινή δόνηση εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ και είναι στο ίδιο σεισμογόνο ρήγμα.

«Πρέπει να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο. Ο σεισμός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία των 5,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες, στο ίδιο επίκεντρο.

Δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι, θεωρούμε ότι έχει εξαντλήσει τη δυναμικότητά του και πάμε σε περίοδο ομαλότητας. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, αφού δεν ξέρουμε για το συγκεκριμένο ρήγμα τα ειδικά χαρακτηριστικά του.

«Ο αστικός ιστός της περιοχής αντέχει, έχουμε να κάνουμε με πετρώματα ιδιαίτερα ανθεκτικά», δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook