Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την Κιβωτό του Κόσμου καθώς ο πατέρας Αντώνιος καλείται για εξηγήσεις ως ύποπτος για ασέλγεια αλλά και για ηθική αυτουργία σε σωματικές κακοποιήσεις ανηλίκων.

Μετά την έρευνα των 2 εισαγγελέων ανηλίκων σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του πατέρα Αντώνιου για ασέλγεια αλλά για σωματική κακοποίηση ανηλίκων με ξυλαδαρμούς και κακομεταχείριση σε βάρος των τροφίμων στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου εστάλησαν οι πρώτες κλήσεις.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας απέστειλε κλήσεις στο πατέρα Αντώνιο και σε επτά υπαλλήλους διαφόρων δομών της Κιβωτου του Κόσμου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Η κλήση των υπαλλήλων αφορά κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στις δομές της οργάνωσης ανά την Ελλάδα. την τελευταία τριετία (2020-2022).

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται τη δικογραφία της υπόθεσης απέστειλαν κλήση στον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος.

Η κλήση του αφορά στις καταγγελίες τις του 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου στη δομή επαρχιακής πόλης και ενός 15χρονου αγοριού.

Επιπλέον, ο πατέρας Αντώνιος καλείται να δώσει εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων, κατά συρροή.

Παράλληλα, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού του Κόσμου ( σε Αθήνα, Βόλο και Χίο) για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων. Οι έξι για την πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά και μία υπάλληλος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα η υπάλληλος φέρεται να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο,ως όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας των εισαγγελέων ανήλικων, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι οι ξυλοδαρμοί, οι σκληρές τιμωρίες όπως η απομόνωση και η καταναγκαστική εργασία, δεν ήταν αποφάσεις που έλαβαν μεμονωμένα υπάλληλοι στις δομές. Κρίθηκε από τους εισαγγελείς, επρόκειτο για γενικότερη πολιτική με βάση εντολή του πατρός Αντωνίου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού των φιλοξενούμενων παιδιών.

Ο πατέρας Αντώνιος και οι άλλοι 7 ύποπτοι έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Όλοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για το υλικό της δικογραφίας πριν καταθέσουν τις εξηγήσεις τους.

Αμέσως μετά την παροχή των εξηγήσεων εκ μέρους των υπόπτων οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν για το αν και με ποιες κατηγορίες θα τους ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Σε εξέλιξη και η έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου

Παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς διερευνούν και τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου με το πόρισμα να είναι καταπέλτης για τον πατέρα Αντώνιο και  την πρεσβυτέρα καθώς γίνεται  λόγος όχι μόνο για κακοδιαχείριση αλλά και για ποινικά αδικήματα όπως η υπεξαίρεση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook