Ένας 53χρονος άνδρας από τη Λάρισα είναι ο νεκρός από το τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο που έγινε χτες, Παρασκευή στο κέντρο του Βουκουρεστίου

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, για το θύμα του τροχαίου δυστυχήματος με το λεωφορείο στο Βουκουρέστι, ο 53χρονος είναι μόνιμος κάτοικος Λάρισας και ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι μία από τους τρεις βαριά τραυματίες από το τροχαίο στο Βουκουρέστι.

Όπως αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ, τρεις από τους 24 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 48 Έλληνες – μαζί με τον οδηγό -, εκ των οποίων 24 είναι Λαρισαίοι, έξι από τον Βόλο και άλλοι 17 από τη Θεσσαλονίκη.

Μια γυναίκα 30 ετών, βρίσκεται σε κώμα στη ΜΕΘ με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη τη γραμματέα Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά η αδερφή του θύματος, Βάσω Χλόψιου, ξέσπασε ζητώντας ψυχολογική υποστήριξη για τα δύο παιδιά του 50χρονου, ενώ για τη νύφη της είπε ότι ζεί από θαύμα.

Η αδελφή του θύματος είπε ότι ζούν ένα δράμα και συμπλήρωσε: «Ο αδερφός μου ‘έφυγε’. Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου, αν είναι καλά για να επιστρέψει, και να έρθει στην Ελλάδα η σορός του αδερφού μου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Η ίδια είπε ακόμη ότι το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με την κόρη του αδερφού της και την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός.

«Από κει και πέρα ζούμε ένα δρόμα. Θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, να στείλουν ψυχολόγο, να βηθήσουν τη μητέρα μου που έχασε το γιο της» είπε.

Η κ. Χλόψιου ανέφερε ακόμη ότι η νύφη της έχει ράματα στο κεφάλι και σπασμένα πλευρά. «Η νύφη μου ζει από θαύμα, θα θρηνούσα και τη νύφη μου» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα πρέσβη στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά, η οποία μίλησε στον ΣΚΑΪ, οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επιστρέφουν αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση γύρω στις 10 το πρωί, ενώ άλλα δύο άτομα το απόγευμα.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του πούλμαν θα αναχωρήσουν σήμερα από το Βουκουρέστι για την Αθήνα, δήλωσε.

Σύμφωνα με την κ. Γραμματά αυτή τη στιγμή 14 άνθρωποι είναι σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε ξενοδοχεία.

Όσοι είναι καλά στην υγεία τους θα αναχωρήσουν σύντομα αεροπορικώς, είπε.
Για τους τραυματίες ανέφερε ότι πλην τριών περιπτώσεων, για τους υπόλοιπους οι γιατροί εκτίμησαν ότι δεν φέρουν σοβαρά τραύματα.

Όπως είπε η κ. Γραμματά, κάποιοι θα πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα, για κάποιους άλλους θα χρειαστεί νοσηλεία 2-3 ημερών.

Επίσης, δεν μπορούν να μετακινηθούν ακόμη όσοι έχουν δικούς τους ανθρώπους νοσηλευόμενους
Για τις τρεις περιπτώσεις οι γιατροί είπαν ότι χρήζουν προσοχής.

Η Ελληνίδα πρέσβης είπε ακόμη ότι η σύζυγος του θύματος δεν είναι στα βαριά περιστατικά.
Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν ηλικιωμένοι στο πούλμαν, υπήρχαν κάποιοι νεαροί και οι υπόλοιποι ήταν μεταξύ 40 και 60 ετών.
Έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας
Τα αίτια του δυστυχήματος με το ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι, κατά το οποίο σκοτώθηκε ο 53χρονος από την Λάρισα, ερευνούν οι ρουμανικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και ο οδηγός να ακολούθησε λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν περνούν λεωφορεία, με αποτέλεσμα το όχημα να προσκρούσει πάνω στον περιοριστή ύψους που ήταν τοποθετημένος στον δρόμο στο κέντρο του Βουκουρεστίου περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι.

Το σιδερένιο φράγμα ύψους συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου με αποτέλεσμα ορισμένοι επιβάτες να εγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να τους είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Το τουριστικό λεωφορείο ξεκίνησε προχθές το απόγευμα από το Βόλο, και στη συνέχεια πήγε στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει επιβάτες.

Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook