O 41χρονος ήταν μέλος του του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ιτέας-Κίρρας και ένας από τους πλέον διακεκριμένους και έμπειρους ορειβάτες.

Ο 41χρονος ορειβάτης Α.Δ έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο , όταν έπεσε σε χαράδρα βάθους 600 μέτρων, στην προσπάθειά του να ανέβει στην κορυφή του Μύτικα.

Ο άτυχος ορειβάτης στο ενεργητικό του είχε πολλές κατακτήσεις σε υψηλές κορυφές και μάλιστα το 2017 είχε καταφέρει να σηκώσει τη σημαία του συλλόγου του στην κορυφή Elbrus του Καυκάσου, σε ύψος 5.642 μέτρων, μία από τις πιο δύσκολες κορυφές. Τότε, είχε λάβει συγχαρητήρια από τους φίλους της ορειβασίας.

Ο 41χρονος ορειβάτης είχε πάει στον Όλυμπο μαζί με έναν αναβάτη φίλο του, ο οποίος τον εντόπισε στη χαράδρα και ειδοποίησε τις Αρχές. Μένει να διαπιστωθεί από τη νεκροψία – νεκροτομή αν έχασε τη ζωή του από την πτώση ή από το κρύο.

Στην επιχείρηση ανάσυρσης του ορειβάτη επιχείρησαν μέλη από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Δείτε βίντεο από την ανάσυρση του 41χρονου Α.Δ

Πως χάθηκαν τα ίχνη του πολύπειρου ορειβάτη

Οι δύο ορειβάτες ήταν το μεσημέρι των Χριστουγέννων στο σημείο Λούκι Στεφανιού, στον Μύτικα, σε 2.700 μέτρα ύψος.

Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή, ενώ ο δεύτερος, ο 41χρονος Α.Δ θα έμενε να τον περιμένει σε εκείνο το σημείο για να γυρίσουν μαζί στη βάση τους. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο «Αποστολίδη», έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook