Σήμερα θα αρχίζει να αλλάζει από το απόγευμα ο καιρός στη χώρα, με μια επιδείνωση η οποία θα μας πλησιάσει και θα μας επηρεάσει από τα δυτικά.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ καθώς έρχεται κακοκαιρία με κεραυνούς και χαλάζι.

Από σήμερα το απόγευμα επηρεάζονται βόρειο Ιόνιο και Ήπειρος με την κακοκαιρία να μας επηρεάζει μέχρι και την Τετάρτη ενώ αναμένουμε και «κύμα» από την Παρασκευή

Ειδικότερα:
Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά και βόρεια, και περισσότερο ήλιο περιμένουμε στην υπόλοιπη χώρα. Από το μεσημέρι και μετά θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, μικρής έντασης, συγκεκριμένα, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και αργότερα στη δυτική Πελοπόννησο.

Αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα βορειοδυτικά και τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα έχουν την τάση να επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια Ελλάδα, κάνοντας τον καιρό σταδιακά βροχερό και στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, παραμένοντας σε υψηλές τιμές για την εποχή. Θα πλησιάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς Κελσίου, 16-18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με περισσότερο κρύο στο θεσσαλικό κάμπο, όπου η μέγιστη τιμή δε θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν κοντά στους 15-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ. Στο Αιγαίο αρχικά θα είναι βόρειοι μέχρι 4 μποφόρ και θα στραφούν βαθμιαία μέχρι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς στα 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιή νέφωση το πρωί και θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 2-4 μποφόρ και θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας, με τις βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-14 βαθμούς Κελσίου, με νοτιάδες 3-4 μποφόρ, το βράδυ 5-6 μποφόρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook