Η πυκνή χιονόπτωση που διήρκεσε ολόκληρο το βράδυ, κάλυψε με χιόνι ολόκληρη την πρωτεύουσα, διακόπτοντας την κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου και προκαλώντας προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Η χιονόπτωση ήταν σφοδρή από χθες το απόγευμα και συνεχίστηκε όλο το βράδυ με αποτέλεσμα να το στρώσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Όλο το βράδυ στην Αττική, αλλά και την Εύβοια, εκχιονιστικά βρίσκονταν επί ποδός καθώς προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Τα περισσότερα προβλήματα αναμένονταν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, αλλά και την Ανατολική Αττική, με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας να εκδίδει ανακοίνωση αργά το βράδυ, κάνοντας ισχυρή σύσταση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς η χιονόπτωση θα είναι έντονη και το πρωί.

Συγκεκριμένα για την Αττική, όπως έκανε γνωστό ο τηλεοπτικός σταθμός Mega πριν από λίγο, η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου, είναι κλειστή από τα διυλιστήρια και μετά, με κλιμάκιο της Τροχαίας να βρίσκεται στο σημείο των ΕΛΠΕ, ζητώντας από τους οδηγούς να επιστρέψουν προς τα πίσω. Ωστόσο, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων οχήματα φτάνουν μέχρι και τα διόδια της Ελευσίνας.

Ωστόσο, στο ρεύμα της ανόδου παρατηρείται μια μικρή κίνηση οχημάτων.

Προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτό τουλάχιστον το κεντρικό οδικό δίκτυο

Τα εκχιονιστικά οχήματα των δήμων και τα φορτηγά με το αλάτι, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τουλάχιστον τις κύριες οδικές αρτηρίες της χώρας, με αποτέλεσμα στους μικρότερους δρόμους η κίνηση των οχημάτων να είναι αδύνατη.

Ωστόσο, στο κέντρο της Αθήνας επειδή η κυκλοφορία των οχημάτων είναι σχετικά αυξημένη, το πέρασμα των οχημάτων λιώνει το χιόνι στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούνται ιδιίατερα προβλήματα στην κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης

Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας από την Κηφισιά
Όσον αφορά την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως παραμένει ανοιχτή αλλά μέχρι το ύψος της Κηφισιάς, παρά τις προσπάθειες των αρχών, με τη χρήση εκχιονιστικών και με τη ρίψη αλατιού, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί.

Ανοιχτή η Αττική Οδός

Για την Αττική Οδό, η οποία επίσης αποτελεί βασική οδική αρτηρία της πρωτεύουσας, η ένταση της βραδινής χιονόπτωσης είχε δημιουργήσει μια κατάσταση, κατά την οποία τα οχήματα μπορούσαν να μετακινηθούν μόνο στη μεσαία λωρίδα.

Ωστόσο, με τις κατάλληλες ενέργειες της αναδόχου εταιρείας, έχουν αρχίσει να λειτουργούν όλο και περισσότερα ρεύματα του οδικού άξονα.

Διακοπές ηλεκτροδότησης ακόμα και υδροδότησης στα βόρεια προάστια
Ένα ακόμα φαινόμενο που ταλαιπώρησε κατά πολύ τους κατοίκους των βορείων προαστίων της Αττικής ήταν τα προβληματα στην ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα προβλήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές της Πεντέλης, της Εκάλης, της Ερυθραίας ακόμα και στο Μαρούσι, ενώ υπήρξαν αναφορές ακόμα και για προβλήματα στην παροχή νερού.

Για τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης, ορισμένα από τα προβλήματα οφείλονται σε πτώση δέντρων λόγω του βάρους του χιονιού που συγκέντρωναν, με αποτέλεσμα να σπάνε και να πέφτουν επάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και να τα σπάνε.

Για αυτό το λόγο η Πυροσβεστική αλλά και συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονταν σε κινητοποίηση όλο το βράδυ.

Τι προβλέπεται για τον καιρό στην Αττική

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που μεταδίδει το meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης στην Αττική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.

Όσο για τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από -1 βαθμούς Κελσίου έως και 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook