Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα στη Μητρόπολη η κηδεία του – Θα χοροστατήσει ο Ιερώνυμος
Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου και ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες για τις λεπτομέρειες της κηδείας και της ταφής.
Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που πέθανε χτες Τρίτη (10/1/23) θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και η ταφή θα γίνει στο Τατόι, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος θα είναι αυτός που θα χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία, μαζί με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, «κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξης και εθιμοτυπίας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ.
Η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:
«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι στην κηδεία θα την εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ενώ θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.
Επίσης η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα κηδευτεί ως ιδιώτης και όχι ως αρχηγός κράτους δημοσία δαπάνη, όπως είχε ζητήσει η οικογένεια του .
Αν και πού θα εκτεθεί η σορός του τέως βασιλιά σε λαϊκό προσκύνημα, παραμένει άγνωστο ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας του θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ώρες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου αναφέρει:
“Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.
Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,
Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων”.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση Marc: Στο 31% η ΝΔ, με προβάδισμα 15 μονάδων από τον δεύτερο Τσίπρα, στο 11,5% το ΠΑΣΟΚ
- ΟΦΗ – Χόφενχαϊμ 2-0: Ιστορική νίκη για τους Κρητικούς σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα
- «Κόκκινη Γραμμή»: Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα – Πρεμιέρα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο OPEN
- «Με λένε Γιώργο»: Ένα αφιέρωμα ψυχής στον Γιώργο Μαζωνάκη – Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 22.00, στον ΣΚΑΪ
- ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 8-1: Με σόου Μάνταλου και έξι διαφορετικούς σκόρερ, η Ένωση σταμάτησε στα οκτώ κόντρα στην ομάδα των Σερρών
- Δημοσκόπηση ΜRΒ: Στο 29% η ΝΔ, διαφορά 11,6 μονάδων από την ΕΛ.Α.Σ., το 30% αξιολογεί ως αποτελεσματικά τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
- Καλαμάτα – ΑΕΛ Novibet 1-1: Ο Μπολίβαρ έδωσε το βαθμό στη «Μαύρη Θύελλα» στο Superbet Κύπελλο Ελλάδας – Δείτε τα highlights
- Μητσοτάκης: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης, θα ανοίξει χαμηλότερα από €1,75 (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook