Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Τατόι για την ταφή την ερχόμενη Δευτέρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σήμερα λίγο μετά τις 11 το κτήμα στο Τατόι προκειμένου να δούν ιδίοις όμασι τις ετοιμασίες στους βασιλικούς τάφους, επισκέφτηκαν μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, οι γιοί του Φίλιππος και Νικόλαος μαζί με την αδερφή του τέως βασιλιά, Σοφία και τη σύζυγό του Άννα Μαρία

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο σημείο όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι στο Τατόι, προκειμένου οι περιβάλλοντες χώροι να είναι έτοιμοι για την ερχόμενη Δευτέρα (16 Ιανουαρίου) που θα πραγματοποιηθεί η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Από νωρίς το πρωί εργάτες με δεκάδες οχήματα διαφόρων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και εκσκαπτικά μηχανήματα, αλλά και εταιρείες με εργαζόμενους βρίσκονται εκεί για να διαμορφώσουν τον χώρο. Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά σε όσους έχουν κάποιες εργασίες, ενώ όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, καθώς στο Τατόι αναμένεται να βρεθούν και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.
Η εξόδιος ακολουθία, όπως αποφάσισε η οικογένεια του εκλιπόντος, θα ψαλεί στην Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου, και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Εκεί βρέθηκαν σήμερα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος και ενημερώθηκαν για τις εργασίες που γίνονται στο σύμπλεγμα των βασιλικών τάφων.

Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα έρθουν
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από το Λονδίνο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ Θανάσης Γκαβός, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εκπροσώπηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Πηγή από το παλάτι, ωστόσο, ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ποιος θα παρευρεθεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία δημόσια δήλωση συλλυπητηρίων και μάλλον ο βασιλιάς Κάρολος έχει επικοινωνήσει ιδιωτικά με την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς ήταν δεύτερα ξαδέρφια.
Το πρωτόκολλο υπαγορεύει ότι ο βασιλιάς Κάρολος παρίσταται σε κηδείες μόνο ηγετών κρατών, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει ιδιωτική επίσκεψη, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας που θα πρέπει να έχουν ληφθεί και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γίνει η ανάλογη προετοιμασία.
Πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να παραστεί ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ, καθώς ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του, ενώ ο Ουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.

Σύμφωνα με τον Θανάση Γκαβό, μια πιθανότητα είναι να εκπροσωπήσει την βασιλική οικογένεια ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο πιο μικρός γιος της Ελισάβετ.

Πιο πολλές πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν μέσα στην ημέρα.

Βέβαιο θεωρείται ότι στην τελετή θα παραβρεθεί η βασιλομήτωρ της Ισπανίας και σύζυγος του πρώην Βασιλιά Χουάν Κάρλος Α’ της Ισπανίας, Σοφία, που ήταν αδερφή του Κωνσταντίνου και πολύ πιθανόν να παραβρεθεί και ο γιος της, βασιλιάς Φίλιππος ο ΣΤ’.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, καθώς η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας ήταν η κουνιάδα του εκλιπόντος, ενώ η λίστα των υψηλών αναμένεται να μακρύνει όσο πλησιάζει η ημέρα της τελετής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook