Η εισαγγελέας στην αγόρευση της τόνισε ότι οι ισχυρισμοί της πρώτης καταγγέλλουσας για τον βιασμό της δεν επιβεβαιώθηκαν από μαρτυρικές καταθέσεις που δόθηκαν στο ακροατήριο κατά τη διάρκεια της δίκης του κατηγορούμενου Πέτρου Φιλιππίδη.

Αντίθετα η εισαγγελέας του  Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Στέλλα Σόγια, πρότεινε την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για τις  δύο απόπειρες βιασμού που κατήγγειλαν σε βάρος του  δύο γυναίκες ηθοποιοί.

Την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για το αδίκημα του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας ηθοποιού, λόγω αμφιβολιών, πρότεινε  στο Μικτό  Ορκωτό  Δικαστήριο  της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Σόγια.

Για τη δεύτερη καταγγέλουσα, η εισαγγελέας, προτείνοντας την ενοχή του Φιλιππίδη για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού, είπε μεταξύ άλλων: «ο κατηγορούμενος την οδήγησε σε άδειο θέατρο και στην συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει.

Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δίκη του βούληση σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα ´´ξενέρωσε´´». Ακόμη η εισαγγελέας αναρωτήθηκε όσον αφορά την δεύτερη καταγγέλλουσα : «Αν ό,τι έγινε ήταν συναινετικό γιατί δεν πήρε τον ρόλο; γιατί δεν έπαιξε στις δυο σειρές το υMEGA; Γιατί δεν συνεργάστηκαν ποτέ;» Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της» είπε η εισαγγελέας.

Η δεύτερη απόπειρα βιασμού στο αυτοκίνητο
Αγορεύοντας για την καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού επίσης για απόπειρα βιασμού ηθοποιού (μέσα στο αυτοκίνητό του σε δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό έπειτα από επαγγελματικό ραντεβού), η εισαγγελέας ζήτησε και πάλι την ενοχή του κατηγορουμένου και για το αδίκημα αυτό.

Μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της η εισαγγελέας αποδόμησε τους ισχυρισμούς του ηθοποιό ότι υπήρξε συναινετική σεξουαλική συνεύρεση, λέγοντας: «Για ποιο λόγο τότε η καταγγέλλουσα δεν πήρε κάποιο ρόλο; Για ποιο λόγο δεν επιδιώκει να τον συναντήσει μετά. Έγινε πολύς λόγος για το ημερολόγιο της καταγγέλλουσας ότι δεν κατέγραψε εκεί το περιστατικό. Οι σελίδες στο ημερολόγιό της εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ένα τραυματικό γεγονός που δεν θέλησε να καταγράψει.

Μας είπαν για γυμνή φωτογράφιση της καταγγέλλουσας. Όποιος δηλαδή κάνει γυμνή φωτογράφιση κάνει καταγγελίες για απόπειρα βιασμού; Και στην τρίτη καταγγελία τηρούνται τα στοιχεία του εγκλήματος της απόπειρας βιασμού. Εξανάγκασε την καταγγέλλουσα σε ανοχή γεννετήσιας πράξης με τη χρήση βιας έχοντας την κλειδωμένη εντός του οχήματος του».

Τι είπε η εισαγγελέας για την αθώωση από την κατηγορία του βιασμού

Στην πρότασή της η εισαγγελέας ανέφερε πως υπάρχουν αμφιβολίες για τις κατηγορίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση από την πρώτη καταγγέλλουσα.

Η εισαγγελέας είπε: «αδυνατώ να καταλήξω στο το τι ακριβώς συνέβη. Αυτά τα ερωτηματικά μου γεννούν αμφιβολίες. Το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με μπορεί και ίσως. Συνεκτιμώντας ότι τον πρώτο βιασμό της τον θύμισε ένας φίλος, ότι μετά το βιασμό πήγε στο θέατρο Ήβη, ότι δεν αποχώρησε μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό, αυτά μου γεννούν αμφιβολίες για την τέλεση των πράξεων σε βάρος της. Ποια από όλες οι εκδοχές είναι η αλήθεια; ΣΕΗ , εισαγγελέα, ανακρίτρια, δικαστήριο; Οι διαφοροποιήσεις δημιουργούν αμφιβολίες για την νομική αποτύπωση δεδομένων. Θα προτείνω να κηρύξει αθώο λόγω αμφιβολιών κατηγορούμενο».

Για την καταγγελία του βιασμού η εισαγγελέας τόνισε πως η καταγγέλλουσα είπε τρία διαφορετικά πράγματα, στο ΣΕΗ, στον εισαγγελέα και την ανακρίτρια. «Στην κακοποιητική συμπεριφορά φταίει πάντα ο βιαστής, πράγματι. Η καταγγέλλουσα ωστόσο σε τρία διαφορετικά όργανα κατέθεσε τρία διαφορετικά πράγματα. Στο δικαστήριο κατέθεσε ότι περίπου στην ανακρίτρια. Οι διαφοροποιήσεις αφορούν και τον χαρακτηρισμό των πράξεων. Στον εισαγγελέα δεν κατέθεσε για βιασμό αλλά προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Αν κατέθετε και στον εισαγγελέα ό,τι και στην ανακρίτρια θα ήταν άλλη η τοποθέτηση μου. Όταν ένας ενήλικος άνθρωπος αποφασίζει να καταγγείλει κάτι τόσο σοβαρό, τα βάζει κάτω και αποφασίζει τι θα καταγγείλει.

Η εισαγγελέας στην έναρξη της αγόρευσης της τόνισε : «Ο παρών κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί από ΜΜΕ, συναδέλφους του, τον Τύπο. Κατηγορείται για τα αδικήμα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση, της απόπειρας βιασμού. Δεν καλείται το δικαστήριο να κρίνει εάν ο κατηγορούμενος είναι χειριστικός, δύσκολος κλπ, δεν είναι τιμητής συμπεριφορών και ήθους. Το δικαστήριο καλείται να κρίνει εάν οι συμπεριφορές που αποδίδονται στον κ. κατηγορούμενο, έχουν τελεστεί. Το δικαστήριο θα κρίνει με γεγονότα και αποδείξεις. Και οι δύο πλευρές θα επικαλεστούν το θυμικό σας, η μία πλευρά θα σας ζητήσει να δείξετε συμπόνια στα θύματα και η άλλη συμπόνια στον κατηγορούμενο».

«Στην προκείμενη περίπτωση έχουμε μάρτυρες τις καταγγέλλουσες που κατέθεσαν ενώπιον σας και μάρτυρες που συνομίλησαν με τις καταγγέλλουσες» επισήμανε επίσης η εισαγγελική λειτουργός, Στέλλα Στόγια.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε επί μακρόν και στον ισχυρισμό του Πέτρου Φιλιππίδη περί οργανωμένου και μεθοδευμένου σχεδίου σε βάρος του. «Η θέση του κατηγορουμένου δεν κρίνεται πειστική και δεν συνοδεύονται από κάποιο αποδεικτικό στοιχείο. Τα στοιχεία που εισέφερε σήμερα η υπεράσπιση, μας είπε ότι ήταν το κομματάκι που έλειπε. Για να υπάρχει ενορχήστρωση πρέπει να υπάρχει συντονισμός, σκοπός, δράση. Σε αυτά τα στοιχεία δε διαφώτισε ο κατηγορούμενος» τόνισε η εισαγγελέας.

«Πως ήξερε η κυρία Παπαχαραλάμπους πως τρίτη καταγγέλλουσα είχε σχέση με τον εν λόγω κατηγορούμενο; Οι καταγγέλλουσες καμία σχέση δεν είχαν μεταξύ τους. Αποφάσισαν να υποβάλουν εαυτό τους σε μια επίπονη διαδικασία. Γιατί τώρα οι καταγγέλλουσες ένιωσαν έτοιμες. Γιατί τώρα βρήκαν το θάρρος να σταθούν απέναντι από ένα άνθρωπο που τους άλλαξε τη ζωή τους. Γιατί τωρα μετά την καταγγελία της Μπεκατώρου βρήκαν το θάρρος να καταγγείλλουν έναν άνθρωπο που είχε δύναμη» τόνισε επίσης η κυρία Στόγια, αποδομώντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης περί σκευωρίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook