Ιατροδικαστής Κραββαρίτης για υπόθεση Πάτρας: «Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε με “ίσως” και “μπορεί”» (video)
«Τα στοιχεία όπως κατατέθηκαν δεν αρκούν για να δώσουν την μορφή του αδιάσειστου. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε με “ίσως” και “μπορεί”», είπε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα με κατηγορούμενη την μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου
Ο ιατροδικαστής και μάρτυρας ειδικών γνώσεων για την υπόθεση της Πάτρας και του θανάτου των τριών παιδιών, Χρήστος Κραββαρίτης, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τις γνωματεύσεις στις ιατροδικαστικές εκθέσεις των παιδιών.
Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου με απόφαση της δικαιοσύνης και για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. Στο άκουσμα της απόφασης για τη δεύτερη προφυλάκισή της η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα.
Μετά από μια πολύωρη και επεισοδιακή απολογία η κατηγορούμενη, αν και αρνήθηκε ότι εκείνη αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της προσκομίζοντας μέσω του δικηγόρου τους Αλέξη Κούγια πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα αντικρούοντας τη βαρύτατη κατηγορία που την έφερε εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, τελικά δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι την έκριναν εκ νέου προσωρινά κρατούμενη.
Ο ιατροδικαστής και μάρτυρας ειδικών γνώσεων για την υπόθεση της Πάτρας και του θανάτου των τριών παιδιών, Χρήστος Κραββαρίτης, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τις γνωματεύσεις στις ιατροδικαστικές εκθέσεις των παιδιών.
«Τουλάχιστον εγώ έχω να λέω ότι ποτέ δεν άλλαξα άποψη. Ήμουν από την αρχή σταθερός σε αυτό που πιστεύω. Η υπόθεση αυτή χαρακτηρίζεται ως η πιο πρωτόγνωρη, παράδοξη και οξύμωρη υπόθεση. Είναι παράδοξο γιατί χρησιμοποιήθηκε φωτογραφικό υλικό για να αντιστρέψουμε και να αξιολογήσουμε ευρήματα της νεκροψίας. Είναι οξύμωρο γιατί για το ελληνικό οι αιτίες θανάτων των παιδιών είναι αυτές που έχουν αρχικά δοθεί. Η πραγματογνωμοσύνη του κ. Τσαντίρη είναι ενεργή, αθωώνει τον οποιονδήποτε εμπλεκόμενο. Για ένα κράτος δικαίου για να θες να αναθεωρήσεις πρέπει να ακυρώσεις και να είσαι σίγουρος γ αυτό» είπε αρχικά.
«Η όλη κινητοποίηση της κοινής γνώμης ήταν ότι «έφυγαν» 3 παιδιά. Ως επιστήμονας πρέπει να είναι τόσο σωστός, ακέραιος και τεκμηριωμένος τόσο που το αποτέλεσμα να είναι τόσο ορθά και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Στην περίπτωση αυτή, τα στοιχεία όπως κατατέθηκαν δεν αρκούν για να δώσουν την μορφή του αδιάσειστου. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε με “ίσως” και “μπορεί”», συμπλήρωσε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του Αγίου Στυλιανού – Kάηκε κτηνοτροφική μονάδα – Μάχη για τα σπίτια (βίντεο)
- Ιωάννα Τούνη: Στις Μαλδίβες για τα γενέθλια της – H ξενάγηση στην εντυπωσιακή βίλα της με θέα που κόβει την ανάσα – Βίντεο
- Κλέλια Ανδριολάτου: Έκανε γιόγκα με το μαγιό της στον Αχέροντα – Βίντεο
- Μήλος – Η ΥΠΑ διαπίστωσε κενό στον νόμο για την προσγείωση του ελικοπτέρου στο Σαρακήνικο – Παρέμβαση Εισαγγελέα (βίντεο)
- Ιράν: Στη δημοσιότητα αμφιλεγόμενο βίντεο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ μετά τη συνάντηση με Πεζεσκιάν, εν μέσω φημών για το αν βρίσκεται στη ζωή
- Η Γαρυφαλλιά Καληφώνη πόζαρε στην Πάρο με μαύρο μπικίνι – Φωτογραφίες
- Μήλος- Απίστευτο: Ελικόπτερο προσγειώθηκε στο Σαρακήνικο για να κάνουν μπάνιο οι επιβάτες του – Βίντεο
- Ασθενής ξυλοκόπησε νοσηλεύτρια στα Επείγοντα του Ερυθρού Σταυρού – Tην άρπαξε από τα μαλλιά και τη χτύπησε σε πόρτες – Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook