Τροχαίο ατύχημα με διανομέα που δούλευε εν μέσω χιονιά
Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσο διαρκέσει ο χιονιάς, ζητά το Συνδικάτο Επισιτισμού
Σημειώνεται ότι οι διανομείς συνεχίζουν να δουλεύουν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη ολισθηρότητα του οδοστρώματος.
Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα ζητά να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία, και απαιτούσε να παρθούν άμεσα μέτρα με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και των εργοδοτών.
Παράλληλα το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους διανομείς να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες να πραγματοποιούν διανομή με μηχανάκι και ειδοποιούν άμεσα το σωματείο όταν εξαναγκάζονται να δουλέψουν με χιόνια.
Το Συνδικάτο, «καλεί όλους τους συναδέλφους διανομείς να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες τη διανομή με μηχανάκι, να ειδοποιήσουν άμεσα σε περίπτωση που εξαναγκάζονται να δουλέψουν με το χιονιά».
Η κυβέρνηση και οι εργοδότες, τονίζει, «πρέπει άμεσα να πάρουν μέτρα για τη προστασία και ασφάλεια των διανομέων».
Πολλοί εργοδότες, σημειώνει, «ήδη προτείνουν στους διανομείς να χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα για τη διανομή, θέλοντας να μεταφέρουν ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες όλο το κόστος στους ίδιους τους εργαζόμενους».
«Απαιτούμε:
- Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία.
- Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων με ευθύνη της εργοδοσίας .
- Να ενταχτούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν με την ειδικότητα του διανομέα.
Δεν θα θυσιάσουμε την ζωή μας για τα κέρδη των αφεντικών!» καταλήγει η ανακοίνωση.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Έμφραγμα» για την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, παλικαρίσιος βαθμός για την Κηφισιά
- Κυψέλη: Νεκρό βρέφος βρέθηκε μέσα σε δοχείο κρυμμένο σε βαλίτσα σε διαμέρισμα
- Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-1: Με υπογραφή Ζότα η δεύτερη νίκη
- Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-2: Με Πέλκα οδηγό ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Περιστέρι με ανατροπή
- Ανατριχιαστικά βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου που ναυάγησε στην Κερύνεια – Τουλάχιστον 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι – «Δεν μας έδωσαν σωσίβια», καταγγέλλουν διασωθέντες
- Άρης – ΟΦΗ 2-1: «Χτύπησε» την ομάδα του Κόντη στη Θεσσαλονίκη με Μανού Γκαρθία και Κουαμέ
- Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Χλιδάτες διακοπές στη Γαλλική Ριβιέρα – Νέες φωτογραφίες από Μόντε Κάρλο και Σαιν Τροπέ
- Νετανιάχου κατά ΕΕ: Παραμένει σιωπηλή μπροστά στην τουρκική κατοχή στην Κύπρο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook