Σύσσωμη η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μένει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», όπως και τα περισσότερα μέλη των βασιλικών οίκων που θα έρθουν για την κηδεία.

Στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρέθηκαν πάλι σήμερα το μεσημέρι οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος .

Και μάλιστα λίγο αργότερα, το απόγευμα της Κυριακής, τα παιδιά του του εκλιπόντος, Παύλος και Νικόλαος μαζί με τα εγγόνια του από τον πρωτότοκο γιο, έκαναν την τελική πρόβα για την αυριανή κηδεία του τελευταίου μονάρχη της Ελλάδας. Όπως είναι προγραμματισμένο, το φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, θα σηκώσουν το φέρετρο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, έναν από τους επικήδειους θα εκφωνήσει ο πρωτότοκος γιος του, Παύλος.

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο, ενώ η ταφή θα γίνει στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους του τέως βασιλιά.
Σήμερα αναμένεται η άφιξη των περισσότερων προσκεκλημένων, μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη στην Αθήνα.

Λίγο μετά τις 19:30 έφτασαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και η σύζυγός του Λετίθια, ενώ έπειτα από μία ώρα κατέφθασαν στο ξενοδοχείο ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος-Γουστάβος και η σύζυγός του Σίλβια.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παρέθεσε στους υψηλούς προσκεκλημένους, των βασιλικών οικογενειών του εξωτερικού, δείπνο στο ξενοδοχείο King George.

Στην Ελλάδα από τους πρώτους προσκεκλημένους έφτασαν νωρίς το απόγευμα η Αικατερίνη της Σερβίας μετά του συζύγου της, Αλέξανδρου Καρατζόρτζεβιτς, πρώην διαδόχου του θρόνου της Γιουγκοσλαβίας.Ο Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς είναι ο τελευταίος διάδοχος του θρόνου του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας και επικεφαλής του Οίκου του. To βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας καταργήθηκε το 1944 δίνοντας την θέση του στην Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

Στο ξενοδοχείο επίσης αφίχθη η Μαρία Βλαδιμήροβνα πριγκίπισσα της Ρωσίας.

Από τη  Δανία έφτασε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα η ίδια η Βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία είναι η αδελφή της Άννας Μαρίας, χήρας του Κωνσταντίνου.  Η βασίλισσα Μαργαρίτα φτάνοντας στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια» χαιρέτισε το συγκεντρωμένο πλήθος.

Η Βασίλισσα Μαργαρίτα συνοδεύεται από τον Πρίγκιπα της Δανίας Φρειδερίκο και όπως λέγεται αγαπημένο ανιψιό του Κωνσταντίνου. Επίσης θα είναι παρούσες στην κηδεία του τέως βασιλιά τόσο η πριγκίπισσα Βενεδίκτη όσο και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας.

Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα

Στην Ελλάδα έφτασε το απόγευμα και ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρία, καθώς και ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας και η πριγκίπισσα Χριστίνα της Σουηδίας.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Νορβηγίας Χάακον συνομιλεί με την σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν

Ο πρίγκιπας της Δανίας συνοδεύεται από την σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν.

Στο ξενοδοχείο έφθασε ο Παύλος, ο μεγαλύτερος γιος του Κωνσταντίνου που έχει καταλύσει στη «Μεγάλη Βρεταννία» με όλη την οικογένειά του, την Μαρί Σαντάλ, την μητέρα της και τα πέντε τους παιδιά.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας αναμένεται να παραστεί σύσσωμη στην κηδεία με τα περισσότερα μέλη της να βρίσκονται ήδη εδώ. Βασιλικά μέλη αναμένονται επίσης από την Δανία, την Σουηδία, το Λουξεμβούργο, Νορβηγία, το Μονακό, την Σερβία και την Βουλγαρία, ενώ συνολικά 14 ιδιωτικές πτήσεις αναμένονται σήμερα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ειδικότερα από τη Δανία έρχεται η ίδια η Βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία είναι η αδελφή της Άννας Μαρίας, χήρας του Κωνσταντίνου. Θα συνοδεύεται από τον Πρίγκιπα της Δανίας Φρειδερίκο και όπως λέγεται αγαπημένο ανιψιό του Κωνσταντίνου. Επίσης θα είναι παρούσες στην κηδεία του τέως βασιλιά τόσο η πριγκίπισσα Βενεδίκτη όσο και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας.

Στην Ελλάδα θα έρθει και ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρία, καθώς και ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας και η πριγκίπισσα Χριστίνα της Σουηδίας.

Το «παρών» θα δώσει ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών και η πριγκίπισσα Sarvath al-Hassan της Ιορδανίας.

Πού θα καταλύσουν

Όλοι οι παραπάνω, θα μείνουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν κλείσει και στο Plaza.

Στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία πάντως όπου αναμένεται να καταλύσουν οι περισσότεροι εκ των προσκεκλημένων γαλαζοαίματων για την αυριανή κηδεία, τα μέτρα είναι δρακόντεια. Μάλιστα, σήμερα τοποθετήθηκαν μηχανήματα ελέγχου στις εισόδους του, ανάλογα με αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια.

Κόσμος έξω από τη Μεγάλη Βρετανία για να δεί τις αφίξεις των εστεμμένων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook