Λίγες ώρες πριν από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη έφτασαν στην Αθήνα με 14 ιδιωτικές πτήσεις, ενώ στην τελετή αναμένεται να παραστούν περισσότεροι από 180 καλεσμένοι.

Το παρών θα δώσει σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, ο ανιψιός του τέως βασιλιά, Φίλιππος, η σύζυγός του, Λετίθια, αλλά και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος.

Στην τελετή θα βρίσκονται η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας η πριγκίπισσα Βενεδίκτη και ο διάδοχος του θρόνου Φρέντερικ, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα συνοδευόμενη από την πρώην βασίλισσα Βεατρίκη.

Το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά θα πουν ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας πρίγκιπας Χάακον, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, ενώ στην Αθήνα αναμένεται και ο τέως βασιλιάς Συμεών της Βουλγαρίας.

Στη χώρα μας θα βρεθεί και το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου και η πριγκίπισσα Άννα, εκπροσωπώντας την βρετανική βασιλική οικογένεια.

Το τελετουργικό της κηδείας
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η σορός του έκπτωτου μονάρχη θα ξεκινήσει από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 5:00 και θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στις 5:45.

Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει από τις 6:00 πμ μέχρι και τις 10:30πμ.

Στη συνέχεια, η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα μεταφερθεί στον κεντρικό ναό στην Μητρόπολη Αθηνών για τη νεκρώσιμη ακολουθία στις 12 μμ, την οποία θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι 12 συνοδικοί Μητροπολίτες.

Στην πρώτη σειρά θα βρίσκεται η οικογένεια, η σύζυγος του Κωνσταντίνου Άννα Μαρία και τα παιδιά του, Παύλος, Αλεξία, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα, καθώς η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η αδερφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη.

Αριστερά από την οικογένεια θα βρίσκονται τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας (Φίλιππος και Λετίθια), της Ολλανδίας ( Γουλιέλμος Αλέξανδρος και Μαξίμα και πρώην βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη) και της Σουηδίας (Κάρολος Γουσταύος), η βασίλισσα της Δανίας (Μαργαρίτα), ο πρίγκιπας Αλβέρτος με την Καρολίνα του Μονακό και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος.

Πίσω από τους νυν, θα βρίσκονται οι πρώην βασιλείς και θα ακολουθήσουν οι διάδοχοι των θρόνων.

Περίπου μια ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι, όπου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία. Οι προσκεκλημένοι θα χρησιμοποιήσουν τα δικά τους οχήματα και βαν. Πριν από την ταφή θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως.

Στη συνέχεια η οικογένεια αναμένεται να παραθέσει γεύμα για τους προσκεκλημένους σε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά αναμένεται να παραστούν 60 Έλληνες φίλοι, συμμαθητές επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook