«Η αγαπημένη σου Άννα Μαρία» γράφει το στεφάνι του αποχαιρετισμού της Άννας Μαρίας στο φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το μυστικό όμως κρύβεται στην επιλογή των λουλουδιών για το στεφάνι , που δεν ήταν τυχαία αλλά ξεκινά από το γάμο της Άννας Μαρίας με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 ο βασιλιάς Κωνσταντίνος παντρεύτηκε στην Μητρόπολη Αθηνών την πριγκίπισσα της Δανίας Αννα Μαρία.

Όπως είθιστε ο νεαρός Κωνσταντίνος προσέφερε στην Άννα Μαρία μια ανθοδέσμη από τα αγαπημένα του λουλούδια, τα μιγκέ. Η νυφική ανθοδέσμη έχει μείνει μνημειώδης καθώς τα συγκεκριμένα φίνα και ευαίσθητα λουλουδάκια είναι δύσκολο να βρεθούν και επομένως η παραγγελία είχε γίνει πολλούς μήνες πριν.

Το λουλούδι μιγκέ λέγεται αλλιώς «Δάκρυ της Παναγιάς» ή «Κρίνο της Κοιλάδας» και έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα, εκλεπτυσμένο. Η λέξη μιγκέ είναι γαλλική (muguet) και οι ολάνθιστες καμπανίτσες θεωρούνται γούρι και σύμβολο ευτυχίας για τους Γάλλους. Σύμφωνα με ένα μύθο, το αηδόνι δεν κελαηδάει αν πρώτα δεν ανθίσει το μιγκέ. Στη συμβολική γλώσσα των λουλουδιών συμβολίζει την επιστροφή στην ευτυχία.

Πριν από δύο ημέρες, ένα από τα κορυφαία ανθοπωλεία της χώρας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το γραφείο του τέως βασιλιά. Η σύζυγός του Άννα Μαρία ήθελε να κάνει ειδική παραγγελία ένα στεφάνι. Επρόκειτο για ένα στεφάνι φτιαγμένο αποκλειστικά από λουλουδάκια μιγκέ. Η οδηγία ήταν σαφής: «Ένα στεφάνι κατασκευασμένο μόνο από λουλούδια μιγκέ και μια κορδέλα που να γράφει η “Η Αγαπημένη σου Άννα Μαρία”».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook