Ο ένας μετά τον άλλον έφτασαν στην Μητρόπολη Αθηνών οι βασιλείς , οι πρίγκιπες και οι επίσημοι για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Οι περισσότεροι εκ των γαλαζοαίματων και των επισήμων έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών με τα μαύρα βαν που τους παρέλαβαν από τα ξενοδοχεία που έμεναν στο κέντρο της Αθήνας.

Στην εκκλησία έφτασαν σταδιακά και οι προσκεκλημένοι, που συλλυπήθηκαν τους γιους του τέως βασιλιά, Παύλο, Φίλιππο και Νικόλαο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν ι στη θέση τους.

Λίγο μετά τις 11:30 στη Μητρόπολη έφτασαν υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος κρατώντας τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους. Ο Νικόλαος βγήκε έξω από την εκκλησία για να τους υποδεχθεί.

Λίγο αργότερα έφτασε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μάξιμα , που τους υποδέχθηκε ο Παύλος, ενώ στην εκκλησία είχε φτάσει και ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος, όπως και ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος.

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του βασίλισσα Σοφία

Η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφίας με τον Χουάν Κάρλοs

H Πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας

Στη Μητρόπολη έφτασαν λίγο μετά τις 12 ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγό του Λετίθια και λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε η πριγκίπισσα Άννα που εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.

O πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό

Το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο ενώ μπροστά, σε τραπέζι και πάνω σε μπλε και κόκκινα μαξιλάρια, έχουν τοποθετηθεί τα μετάλλια του τέως βασιλιά. Οι τρεις γιοι του βασιλιά εμφανώς συγκινημένοι αποχαιρέτισαν τον πατέρα τους.

Στη Μητρόπολη βρίσκονται επίσης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Ευγενία Μανωλίδου, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Χανδρής, ο Νικόλαος Τσάκος, η Σίλια Κριθωριώτη.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγο του

Τα εγγόνια του τέως βασιλιά

O διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας, Χακόν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook