Μακριά από τις κάμερες και τη δημοσιότητα ο ενταφιασμός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σύμφωνα με την επιθυμία του ενταφιάστηκε δίπλα στους τάφους των γονέων του , στο κτήμα στο Τατόϊ.

Οι γιοι και τα εγγόνια του μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό του στους ώμους, τόσο στη διαδρομή από τη νεκροφόρα προς το παρεκκλήσι της Αναστάσεως, όσο και από το παρεκκλήσι στο σημείο που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.


Μέσα στο παρεκκλήσι της Αναστάσεως λίγο νωρίτερα , τελέστηκε τρισάγιο, ενώ τα μέλη της οικογένεας του τέως βασιλιά, γονάτισαν στη λήξη της τελετής.

Λίγο νωρίτερα, το τελευταίο «αντίο» απηύθυναν η αδερφή του, Ειρήνη, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η σύζυγός του Λετίσια, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος που έφτασε υποβασταζόμενος, οι κόρες του και άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών.

Η ταφή του τέως βασιλιά έγινε στα βασιλικά κοιμητήρια, δίπλα στους τάφους των γονέων του, Παύλο και Φρειδερίκη, κάτι που ήταν και επιθυμία του.

Στο Τατόι έφτασε κονβόι τουλάχιστον 40 αυτοκινήτων, που ξεκίνησε από τη Μητρόπολη Αθηνών και κατευθύνθηκε στον ναό της Αναστάσεως, όπου τελέστηκε τρισάγιο. Μπροστά και πίσω, η αυτοκινητοπομπή συνοδεύοταν από αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Πέραν της οικογένειας, στο σημείο βρίσκονταν επίσημοι προσκεκλημένοι αλλά και στενοί φίλοι του εκλιπόντος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακολουθήσει γεύμα με την βασιλική οικογένεια και τους υψηλούς προσκεκλημένους στη μνήμη του τέως βασιλιά.

Πλήθος παρευρισκόμενων

Πλήθος πολιτών – νοσταλγών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου συγκεντρώθηκε από πολύ νωρίς στο Τατόι, προκειμένου να παρευρεθούν στην ταφή του πρώην βασιλιά.

Αυτός είναι και ο λόγος που τελικά, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να απαγορευτεί η είσοδος σε όσους δεν είχαν ειδική πρόσκληση, ελήφθη η απόφαση οι πύλες των πρώην βασιλικών κτημάτων να ανοίξουν για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελετή της ταφής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook