Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του ψευτογιατρού που έταζε θεραπείες με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνηση κατά πλάκας και άλεες νευρολογικές ασθένειες και έστειλε στο θάνατο πέντε ασθενείς.

Τα θύματα του ψευτογιατρού που σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες φτάνουν τα 15 είναι πιθανόν όμως να αυξηθούν , καθώς όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης εκτιμά ότι θα προκύψουν και άλλα θύματα.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ είπε ότι η δικογραφία έχει παραδοθεί στην Εισαγγελία και αναμένονται τα αποτελέσματα από την κύρια ανάκριση.

Συμπλήρωσε ότι για ο ίδιος άνθρωπος είχε καταγγελθεί από το 2016 για απάτη και όχι για ανθρωποκτονία, όπως είναι τώρα οι κατηγορίες, και του είχαν απο τότε επιβληθεί περιοριστικοί όροι, οπότε ήδη υπήρχε ένα ιστορικό που σήμανε συναγερμό στις Αρχές.

Όπως ε ξήγησε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου ο ψευτογιατρός χρέωνε τις θεραπείες του  με διάφορα σκευάσματα ή με βλαστοκύτταρα ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασθενούς και το πόσα χρήματα ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν.

«Έφτασε το κάθε φιαλίδιο να το πουλάει για 25.000-30.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου.
Tα θύματά τους ήταν κυρίως άτομα που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας. Συγκεκριμένα, ο «ψευτογιατρός» και ο Γερμανός συνεργός του έπειθαν τους ασθενείς να σταματήσουν την αγωγή που τους είχαν δώσει οι γιατροί και να ακολουθήσουν τη δική τους μέθοδο.

Η «θεραπεία» που πρότειναν στα θύματά τους βασιζόταν σε δικά τους «θαυματουργά» φιαλίδια και ενέσεις, τα οποία κοστολογούσαν ακριβά. Ένα φιαλίδιο κόστιζε από 100 έως 300 ευρώ, ενώ οι ενέσεις έφταναν έως και 25.000 ευρώ τη δόση. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τα κέρδη που έχει απαοκομίσει είναι περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο «ψευτογιατρός» και ο συνεργός του είναι αντιμέτωποι με ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση. Μέχρι στιγμής ο «ψευτογιατρός» δεν έχει συλληφθεί, ωστόσο οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη του και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συλληφθεί σήμερα.

Δέσμευση λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων
Παράλληλα η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος προχώρησε σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ψευτογιατρού και των στενών συγγενικών του προσώπων καθώς και πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook