Οι επιβάτες του αεροσκάφους Boeing 737 της Ryanair από Πολωνία κατεβαίνουν από το αεροπλάνο και ελέγχονται από σκυλιά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μετά την ειδοποίηση για βόμβα

Ειδοποίηση για βόμβα έστειλε αεροπλάνο, Boeing 737 της Ryanair με 192 επιβαίνοντες, από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με κατεύθυνση την Αθήνα. Στις 17:40 το αεροσκάφος προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ γίνεται ταχεία εκκένωση και έλεγχος για εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι επιβάτες κατεβαίνουν ένας – ένας, χωρίς τις αποσκευές τους και σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχονται από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που τους μυρίζουν.

Όταν ελεγχθούν όλοι οι επιβάτες θα ακολουθήσει ο έλεγχος σε όλους τους χώρους του αεροσκάφους και στις αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.

Η προσγείωση έγινε στον δυτικό διάδρομο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε σημείο που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη. Αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτός μόνον ο ανατολικός διάδρομός του αερολιμένα.

Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο.

Το θρίλερ ξεκίνησε όταν το ΝΑΤΟ προχώρησε σε ενημέρωση από το FIR των Σκοπίων.

Λόγω της απειλής για βόμβα, το αεροσκάφος συνοδευόταν από ζεύγος F-16, συγκεκριμένα τα μαχητικά, της 330 Μοίρας, που βρίσκονταν σε Readiness, απογειώθηκαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο και προσέγγισαν το πολωνικό αεροσκάφος πάνω από το έδαφος των Σκοπίων. Στη συνέχεια, το συνόδευσαν μέχρι τον τελικό προορισμό του.

Τα μαχητικά σημειώνεται ότι μετά την προσγείωση επέστρεψαν στον Βόλο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook