Το αεροσκάφος της Ryanair μετά την ειδοποίηση για βόμβα προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ελευθέριος Βενιζέλος το απόγευμα στις 17:40 οπότε και άρχισε η διαδικασία εκκένωσης με τους επιβάτες να ελέγχονται από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Αμέσως μετά έγινε ενδελεχής έρευνα για εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αεροσκάφος και δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο
Στις έρευνες στο αεροσκάφος Boeing 737, συμμετείχε ομάδα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), ομάδα της ΕΚΑΜ, η κρατική ασφάλεια, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Το Χρονικό
Συναγερμός σήμανε στις Αρχές η προειδοποίηση για βόμβα που έλαβε το Boeing 737, με 192 επιβαίνοντες, στην πτήση-θρίλερ της Ryainair από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με κατεύθυνση την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΑΤΟ, πιθανολογήθηκε ότι στο αεροπλάνο πιθανόν να υπάρχει βόμβα. Στο FIR Σκοπίων ο πιλότος ειδοποιήθηκε και το αεροπλάνο συνοδευόταν από δύο F16 προς το «Ελ. Βενιζέλος»» για να γίνει έλεγχος

Παράλληλα απογειώθηκαν και ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ όπως προβλεπόταν από το πρωτόκολλο το Boeing 737 της Ryanair με 192 επιβαίνοντες, πέταξε πάνω από θαλάσσιο χώρο.

Στις 17:40 το αεροσκάφος προσγειώθηκε στον δυτικό διάδρομο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε σημείο που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook