Απειλητικά email για βόμβα εστάλησαν στο αεροδρόμιο και στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Τζάνειο, Παίδων, Γ. Γεννηματάς, Ερρίκος Ντυνάν και Παμμακάριστος.

«Θα σας ανατινάξουμε» έγραφε το email που εστάλη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στα 6 νοσοκομεία, , Ευαγγελισμός, Τζάνειο, Παίδων, Γ. Γεννηματάς, Ερρίκος Ντυνάν και Παμμακάριστος.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία αλλά μετά από έρευνες δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο e-mail που εστάλη στο αεροδρόμιο στα Σπάτα γινόταν αναφορά στο Ισλάμ και υπήρχε η απειλή «θα ανατινάξουμε όλο το αεροδρόμιο».

Αστυνομικές δυνάμεις με σκύλους – ανιχνευτές εκρηκτικών πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει κάποια απειλή. Ωστόσο από τον έλεγχο δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο .

Προειδοποίηση για βόμβα σε 6 νοσοκομεία
Επιπλέον παρόμοια e-mail στάλθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, και σε έξι νοσοκομεία και συγκεκριμένα σε Παμμακάριστο, Γεννηματά, Τζάνειο, Παίδων, Ευαγγελισμό και Ερρίκος Ντυνάν. Θα ακολουθήσει οπτικός έλεγχος από τις Αρχές.

Σε όλους τους χώρους πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.

Ψάχνουν τον αποστολέα

Μετά τη λήξη του συναγερμού οι αρχές αναζητούν τον αποστολέα των επτά απειλητικών emai , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα email είχαν εξτρεμιστικό περιεχόμενο με αναφορές στο Ισλάμ και τον αποστολέα τους να χρησιμοποιεί φράσεις όπως «θα ανατινάξουμε τα πάντα» και «θα χυθεί αίμα».

Η απειλή κρίθηκε από την ΕΛΑΣ ως «κίτρινη», όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, και γι’ αυτό υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με αστυνομικούς, άνδρες των ΤΕΕΜ και ειδικά εκπαιδευμένους στον εντοπισμό εκρηκτικών σκύλους να συμμετέχουν στις έρευνες και στα επτά κτήρια.

Το πρώτο email εστάλη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ακολούθησαν λίγη ώρα αργότερα τα παρόμοιου περιεχομένου ηλεκτρονικά μηνύματα στα έξι νοσοκομεία.
Η εκτίμηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που χειρίζονται την υπόθεση είναι ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τον κοινό αποστολέα των email που αναστάτωσαν τόσο το αεροδρόμιο όσο και τα νοσοκομεία όπου ασθενείς χρειάστηκε να βγουν από τα δωμάτιά τους προκειμένου να διεξαχθούν οι έρευνες της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή νέος συναγερμός είχε σημάνει στο αεροδρόμιο όταν αεροσκάφος της Ryanair από την Πολωνία προσγειώθηκε εκεί έπειτα από απειλή για βόμβα, χωρίς και τότε να εντοπιστεί κάτι ύποπτο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook