Ο «Μάξιμος Σαράφης», ο προστατεύομενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis, συνελήφθη μαζί με δυο ακόμη άτομα για εξαπάτηση επιχειρηματιών με το πρόσχημα ότι θα εξασφάλιζαν την έγκριση ευνοϊκών δανείων για τις επιχειρήσεις τους.

Πρόκειται σύμφωνα με την αστυνομία για εγκληματική οργάνωση, που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι σε εξέλιξη.

Την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιώντας εφόδους σε διάφορα σπίτια στην Αττική.

Έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis. Ο πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis συνελήφθη με την κατηγορία σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα.

Οι συλληφθέντες εμφανίζονταν ως στελέχη χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων με έδρα το εξωτερικό. Αναλάμβαναν τη διεκπεραίωση και μεσολάβηση στην παροχή δανείων επιχειρήσεων. Έπαιρναν τα έξοδα για την κατάθεση φακέλου και οι «πελάτες» δεν έπαιρναν ποτέ δάνειο.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται πως λάμβαναν από 5.000 έως 50.000 ευρώ και υπόσχονταν στα θύματά τους πως θα επιτάχυναν την διαδικασία έγκρισης δανείου.

Προς το παρόν τουλάχιστον 8 επιχειρηματίες έχουν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ το συνολικό ποσό που έχουν αποσπάσει είναι περίπου 600.000 ευρώ.

Ανακοίνωση της ΝΔ

Η ΝΔ σχολίασε σχετικά με τη σύλληψη «Σαράφη»:

Ο «Μάξιμος Σαράφης», ο κουκουλοφόρος μάρτυρας που με τις διαβόητες «καταθέσεις» του στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια άνευ προηγουμένου σκευωρία με στόχο δύο πρώην πρωθυπουργούς, έναν κεντρικό τραπεζίτη και επτά υπουργούς, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, συνελήφθη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε τραπεζικές απάτες.

Κι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν τη συγκεκριμένη δουλειά κι έστησαν τη σκευωρία της Νοβάρτις, στηριζόμενοι σε τέτοιους ανθρώπους, εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής, «τιμητές της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξεως».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook