Άνδρας 42 ετών, ρωσικής καταγωγής είναι ο άνδρας που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από την Αντιτρομοκρατική για την αποστολή των απειλητικών e-mail γιατοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε 6 νοσοκομεία της Αθήνας

Σύμφωνα με την αστυνομία, νωρίτερα σήμερα (25.01.2023) για τα απειλητικά e- maial για τοποθέτηση βόμβας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, άνδρας από τη Ρωσία γεννημένος το 1981.

Σε βάρος του 42χρονου σχηματίστηκε ήδη δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο Ρώσος δράστης είχε στείλει email, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Παραμένει άγνωστο το κίνητρο του 42χρονου Ρώσου ο οποίος στα email είχε αναφορές στο Ισλάμ και απειλούσε ότι «θα χυθεί αίμα»
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
«Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2025) στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε προβεί στην αποστολή email, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.»

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το πρωί σήμανε συναγερμός στις Αρχές όταν ελήφθησαν ηλεκτρονικά μηνύματα στα οποία γινόταν λόγος για τοποθέτηση βόμβας και αναφορές στο Ισλάμ.
Τα μηνύματα έλαβαν το Ελ. Βενιζέλος και έξι νοσοκομεία και συγκεκριμένα σε Παμμακάριστο, Γεννηματά, Τζάνειο, Παίδων, Ευαγγελισμό και Ερρίκος Ντυνάν.
Μετά από εντατικούς ελέγχους αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook